欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:54.85.162.213)

高中英语
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5964072 四川省威远中学2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题

    高中英语/月考专区/高二下学期


    四川省威远中学校2020届第四学期月考试题
    英 语
    第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)
    第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)
    阅读下列短文, 从每小题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。
    A
    What’s On
    Electric Underground
    7:30pm-1:00am Free at the Cyclops Theatre
    Do you know who’s playing in your area We’re bringing you an evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract (合同) If so, come early to the talk at 7:30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce you music.
    Gee Whizz
    8:30pm-10:30pm Comedy at Kaleidoscope
    Come and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up comedian (喜剧演员) on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7:00pm for drinks and snacks.
    Simon’s Workshop
    5:00pm-7:30pm Wednesdays at Victoria Stage
    This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.
    Charlotte Stone
    8:00pm-11:00pm Pizza World
    Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta (面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.
    21. Who can help you if you want to have your music produced
    A. Jules Skye. B. Gee Whizz. C. Charlotte Stone. D. James Pickering.
    22. At which place can people of different ages enjoy a good laugh
    A. The Cyclops Theatre B. Kaleidoscope C. Victoria Stage D. Pizza World
    23. What do we know about Simon’s Workshop
    A. It requires membership status. B. It lasts three hours each time.
    C. It is run by a comedy club. D. It is held every Wednesday.
    24. When will Charlotte Stone perform her songs
    A. 5:00pm-7:30pm. B. 7:30pm-1:00am. C. 8:00pm-11:00pm. D. 8:30pm-10:30pm.
    B
    The world has lost one of its brightest stars. British physicist Stephen Hawking died on March 14, at the age of 76.
    Hawking was known for his vast knowledge of black holes and the Big Bang theory, which attempts to explain how the universe began. His book A Brief History of Time, which contains his understanding of the universe, is one of the biggest-selling science books of all time.
    His hard work led him to receive many awards and prizes. For example, in 2006, he was awarded the Copley Medal, an outstanding award for scientific achievement.
    But his fame didn’t only come from his scientific achievements — his life experience was also inspiring. At the age of 21, he was diagnosed with motor neurone disease (运动神经元病), before being confined to a wheelchair and needing the help of a voice synthesizer (合成器) to speak. He was predicted to die within a few years, yet he lived on to become one of the greatest scientists the world has ever known.
    Although he’s no longer with us, his legacy will surely live on. As Sajid Javid, a UK government minister, put it, “A brief history on Earth; an eternity in the stars.”
    25. What is the black holes and the Big Bang theory about
    A. The physics. B. The stars. C. The universe. D. The time.
    26. Which of the following is not the reason Hawking was famous for
    A. He died on March 14. B. He was awarded many prizes.
    C. His serious disease. D. His wide knowledge.
    27. What can we know about Hawking from Sajid Javid’s words
    A. The history of the earth is too short.
    B. The stars in the universe are eternal.
    C. His book A Brief History of Time is too short.
    D. His spirits and achievements will live on forever.
    C
    Two weeks ago, Ray Johnstone, an elderly man living alone in South Australia, posted a classified advertisement in search of a friend. Specifically, he was on the hunt for a fishing partner, as he no longer had anyone to share his hobby with. “I’m a widowed retired man who is looking for a fishing mate,” he wrote on Gumtree, “My previous fishing mate is now deceased. He will never accompany me to go fishing. I am a land-based fisherman. I have all the gear for all types of fish that is required for land-based fishing.”
    Like all of us, 22-year-old Mati Batsinilas was touched by the man’s advertisement, so he reached out to him and arranged an outing. Rather than simply spend the day with Johnstone somewhere local, however, he and his family offered to take him on an all-inclusive weekend fishing trip of Stradbroke Island in Queensland. And, as expected, they had a good time. “Whilst on the island we covered four-wheel driving, site-seeing, fishing, swimming, chats with the locals and the best of all... just relaxing and chatting like mates,” Batsinilas wrote in a Facebook post. “Once you reach a level of maturity in life, age should only be a number. My respect for Johostone is obviously very high, but I treated him exactly the way I would have treated one of my 22-year-old mates.”
    ================================================
    压缩包内容:
    四川省威远中学2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题 word版含答案.doc

  • ID:4-5963752 安徽省淮北师范大学附属实验中学2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题 (无听力音频及文字材料)

    高中英语/月考专区/高二下学期


    淮北师范大学附属实验中学2018-2019 学年度第二学期月考二考试试卷
    高二英
    第二部分: 阅读理解(共两节,满分 40 分)
    第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
    A
    Who might be interested in the flat in Greenwood
    A person who loves cooking.
    A person who loves growing plants.
    A person who needs to live at the university.
    A person who needs to take a train every day.
    How much should one pay if he rents one bedroom in the center of London A. £550. B. £600. C. £650. D. £1000.
    In which part of a newspaper will you most probably read this passage
    A. Education. B. Economy. C. Sales. D. To rent.
    B
    Ancient Chinese folk paintings and many other art styles have been passed down from generation to generation,and are still practised in different parts of China. Here’s a look at four unique Chinese folk art forms.
    Chinese Opera (戏剧) is the traditional form of Chinese drama.According to incomplete
    statistics, in China’s various ethnic regions there are about more than 360 kinds of operas. The most famous ones include Peking Opera,Kunqu Opera,Yueju Opera,Yuju Opera,Sichuan Opera, Fujian Opera,Hebei opera,Huangmei Opera arid so on, in total more than 50,among which Peking Opera is the most popular in China.
    Shadow Play(皮影戏)dates back to Western Han Dynasty in Shaanxi more than 1000 years ago , The moving figures, usually carved out from leather , are operated by folk artists , accompanied by music and singing.It is the world’s first dubbed(配音的)motion picture art form, thus considered the "ancestor" of modem film . Today this art form is still popular in northern China.
    Paper-cutting(剪纸)is one of the most popular traditional decorative arts in China with a long history.Paper-cutting can be seen across China and it has even developed into different local genres(流派).They are usually used to decorate gates and windows during festivals.
    The Kite was invented by Chinese people.According to legend the earliest kite in China was a wooden bird by Mo Di in the Eastern Zhou dynasty. Later his student Lu Ban improved the tech and used bamboo as material to make a kite.Today,various kite-flying activities can be found in different regions of China.Shandong Weifang Kite Festival is held every year and attracts lots of kite lovers and travelers.
    Which Chinese Opera is the most popular in China?
    A. Peking Opera. B. Kunqu Opera.
    C. Yueju Opera. D. Yuju Opera.
    Why is Shadow Play considered the ancestor of modern film?
    ================================================
    压缩包内容:
    安徽省淮北师范大学附属实验中学2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题 word版(无听力音频无文字材料).docx

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-19
    • 下载0次
    • 114.26KB
    • sdljyz
  • ID:4-5963677 高中英语 人教版 必修 4 Unit 1 Women of achievement Part2 Vocabulary Expansion课件(共45张)

    高中英语/人教版(新课程标准)/必修3、4/必修4/Unit 1 Women of achievement


    part2 vocabulary expansion:45张PPTJane has studied these families of chimps for many years and helped people understand how much they behave like humans.简已经研究黑猩猩许多年了, 并帮助人们了解它们跟人类的行为是多么的相似。(P2 L5)

    Nobody before Jane fully understood chimp behavior.在简之前没有人全面了解过黑猩猩的行为。(P2 L15)
    ================================================
    压缩包内容:
    part2 vocabulary expansion.ppt

  • ID:4-5963532 安徽省淮北师范大学附属实验中学2018-2019学年高一下学期第二次月考英语试题 (无听力音频,无文字材料)

    高中英语/月考专区/高一下学期


    淮北师范大学附属实验中学 2018-2019 学年度第二学期第二次月考高一英语试卷
    考试时间:120 分钟 满分:150 分 2019.5.31
    第二部分:阅读理解 (共两节,满分 40 分)
    第一节:(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
    阅读下列短文,从每题所给出的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    A
    Many high school students consider a college education useless. Therefore, they choose not to go to college. If you’re one of them, think again. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.
    Schools and universities are the first sources of knowledge. We take that knowledge later on to build our careers after graduation. More knowledge will be gained after you start working, but without an education, that job will not be within easy reach. Knowledge leads to knowledge.
    While limited within the walls of the educational institutions, we openly explore other cultures of the world. We come to know that ours is not the only culture. Other cultures have valuable insights to share, enriching our own. Education also makes us want to travel and interact with various cultures, broadening our horizons.
    When there’s a downturn (衰退) in the economy, those who attended college will be more likely to find a new job than
    those who only finished grade school and have a limited skills set. The more education you have, the more chances you will get to improve the quality of your life as you have a better job and earn a higher salary.
    When you’re skillful and knowledgeable, you get to"rub knees" with people of similar backgrounds and tastes. It means a good education leads to excellent networking. Good networking can benefit you a lot in your later life.
    ================================================
    压缩包内容:
    安徽省淮北师范大学附属实验中学2018-2019学年高一下学期第二次月考英语试题 word版(无听力音频无文字材料).docx

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-18
    • 下载0次
    • 49.29KB
    • sdljyz
  • ID:4-5963292 贵州省贵阳市第三十八中学高二上学期期中英语试题 Word版缺答案

    高中英语/期中专区/高二上学期

    贵阳市第三十八中学 第一学期半期考试英语试卷 高二英语 一.单词填空(每小题1分,共10分) 1. They argued that the plan would damage the island’s __________(生态). 2. The first __________(版本) of this book now is worth 10,000 pounds. 3. I felt __________(内疚的) about not visiting my parents more often. 4. She made a(n) ____________(约会) for her son to see the doctor. 5. Camels can live without food or water for several days in the __________(沙漠). 6. He __________(指导) the man through the street to the railway station. 7. Can you __________(安排) for a car to collect them from the airport? 8. If so, your points of view are bound to __________(冲突) with his. 9. The Song Dynasty __________(贡献) three great inventions to word civilization. 10. He was __________(打败) at chess last night. 二.语法填空(每小题1分,共10分) Mr. Smith used to be in prison for three years, which may have you think he is not a good man. But ___1____ a matter of fact, he is kind-hearted as well as honest. The reason why he was put into prison was not that he himself broke the law, ___2____ that his six-year-old son blew up(使……爆炸) the bridge near his home, imitating what he had seen on the TV. ____3____this little boy did break the law, he was too young to be put in prison. According to the local law, the boy’s parents had to ____4____(punish). As a result, Mr. Smith received the punishment. He was arrested and taken to ____5____ police station finally. Most of the people in the town showed pity on him, but it was ____6____(use). After all, law is law. Everybody is to obey ____7___. As the proverb of “When it rains, it pours”, Mrs. Smith was ____8____ of work before long. She had to move to a southern state, ____9____ she was born and grew up. Misfortunes tell us what fortune is. ____10____ the Smith have experienced does teach us a good lesson. 三.完型填空(每小题1分,共20分) When I was a boy, every holiday that I had seemed wonderful. My 1 took me by train or by car to a hotel by the 2 . All day, I seem to remember, I 3 on the sands with strange 4 children. We made houses and gardens, and 5 the tide destroy them. When the tide went out, we 6 over the rocks and looked down at the fish in the rock-pools. In those days the 7 seemed to shine always brightly 8 the water was always warm. Sometimes we 9 beach and walked in the country, exploring(搜寻) ruined houses and dark woods and climbing trees. There were 10 in one’s pockets or good places where one could 11 ice creams. Each day seemed a life-time. Although I am now thirty-five years old, my idea of a good 12 is much the same as it was. I 13 like the sun and warm sand and the sound of 14 beating the rocks. I no longer wish to 15 any sand house or sand garden, and I dislike sweets. 16 , I love the sea and often feel sand running through my fingers. Sometimes I 17 what my ideal(理想的) holiday will be like when I am 18 . All I want to do then, perhaps, will be to lie in bed, reading books about 19 who make houses and gardens with sands, who watch the incoming tide, who make themselves 20 on too many ices creams. 1. A. teacher B. parents C. nurse D. younger sister 2. A. sea B. lake C. mountain D. river 3. A. played B. slept C. sat D. stood 4. A. moving B. exciting C. anxious D. nervous 5. A. made B. brought C. watched D. heard 6. A. collected B. jumped C. turned D. climbed 7. A. light B. sun C. moon D. lamp 8. A. and B. yet C. but D. or 9. A. left B. came to C. stood by D. played by 10. A. sweets B. sand C. ice-creams D. money 11. A. make B. sell C. buy D. offer 12. A. house B. holiday C. garden D. tide 13. A. hardly B. almost C. still D. perhaps 14. A. waves B. tides C. hands D. feet 15. A. destroy B. fix C. use D. build 16. A. But B. However C. Otherwise D. Besides 17. A. wonder B. feel C. understand D. believe 18. A. strong B. weak C. young D. old 19. A. children B. boys C. girls D. grown-ups 20. A. happy B. tired C. sad D. sick 四.阅读理解(每小题2分,共30分) A Roosevelt’s active and clever mind helped him greatly through periods of his illness. As soon as he could sit up, he worked on his stamp collection, began to write a history of the United States and a book about John Paul Jones—a navy hero. He was also ready to try anything that might help him to get well. A member of his family tells the following: Roosevelt got a great deal of physical exercise later simply by crawling around on the floor. Although now over forty, he spent hours crawling around his library floor like a child. Then he decided to learn how to go up the stairs by himself. Day after day he would pull himself up the stairs by the power of his hands and arms. He insisted that his family and friends watch him and talk with him, to give the impression that what he was doing an everyday routine (例行的) action. 1. From this passage we know that Roosevelt ______. A. was good at sports B. couldn’t sit up C. was a stamp collector D. was once seriously ill 2. John Paul Jones was ______. A. the man who was ready to help Roosevelt B. the writer of the passage C. of the membersof Roosevelt’s family D. a hero in the navy 3. Roosevelt liked ______. A. crawling on the floor B. reading and writing C. physical exercise D.climbing stairs 4. Roosevelt had a lot of exercise in order to ______. A. get praised by his friends and family members B. tell his friends he was healthy C. get well again D. show he was active and clever 5. After a period of exercise. Roosevelt ______. A. could walk up the stairs with the help of others B. could crawl upstairs with his feet C. could get upstairs without anybody to help him D. could stand up and walk for a while B Joker found one of the biggest diamonds in the world in his own back yard. He sold the stone to a diamond dealer for over three hundred thousand dollars. In New York, the diamond was resold. This time for almost eight hundred thousand dollars. The true value of a diamond is never known until it has been cut. Once cut successfully, its value can increase a thousand times. It’s easy to understand why the owner of the Joker diamond went to the best diamond cutter he knew, Kaplan. The cutter studied the diamond for twelve whole months. When he felt he was ready to start work, he discovered a flaw (瑕疵). He had to begin with his calculations (计算) all over again, or he might have made the stone useless. Six more months passed, and Kaplan finally said to the owner, “I am ready to start my work. There will be one excellent diamond that will be comparable to any in the world, plus eleven small diamonds of first-class quality.” Kaplan waited a few more days until be felt he was in the best physical and mental (精神的) condition possible. He picked up his tools and held his breath as he made the first blow. The diamond split (切开) exactly as he promised. 6. Joker found one of the biggest diamonds in the world _______. A. in a minute B. at the foot of a big mountain C. in his own backyard D. in a garage 7. A diamond dealer is a person _______, A. in the diamond business B. who stores diamonds C. who cuts diamonds D. who sells diamonds 8. When the diamond was resold, _______. A. the dealer lost a lot of money B. Joker made some more money C. the dealer got 800,000 dollars D. Kaplan got 800,000 dollars 9. The owner of the diamond thought that if the diamond was cut successfully it might be worth _______. A. $300,000 B. $500, 000 C. $300, 000,000 D. $800, 000, 000 10. Kaplan studied the diamond for _______. A. one and a half years B. more than half a year C. over eighteen months D. more than nineteen months C The nervous-looking young man had waited for a few moments—outside the jeweller’s before he got enough courage to enter. He was warmly greeted by a young assistant. James felt a rush of blood to his face as he explained he would be bringing in his future wife to choose a birthday present. The assistant listened carefully and told him he’d better buy a necklace. He wasn’t used to buying jewellery and was a little worried about over-spending. After some discussion as to a reasonable price and the type, the assistant showed him dozens of necklaces and helped him to choose. At last James chose one and left the shop promising to return at five o’clock. When, half an hour later than planned, James did return to the shop with his future wife, Laura, the assistant acted as if she had never seen him before. When she was asked to show them some necklaces, she first brought out some inexpensive ones for them to choose, and then gave them the one she had prepared. A choice was soon made and they went away satisfied. James would certainly come back to buy what he wanted when he got married. 11. A good title for this passage is________. A. A Clever Assistant B. Buying a Birthday Present C. How to Choose a Necklace D. A Brave Young Man 12. The word “overspending” in this passage means__________. A. spending too much money B. spending too much time C. spending more time than he planned D. spending too much time and too much money 13. When James told the assistant why he wanted to buy a present, his face_______. A. turned pale B. turned red C. turned yellow D. turned black 14. James and Laura reached the shop at A. 4:30 B.5:00 C.5:30 D.6:00 15. James would come back to buy what he wanted because_______. A. the assistant knew how to satisfy the people who came to buy things B. the necklace was good C. Laura liked the necklace D. the assistant who served James was very beautiful 五.改错(每小题1分,共10分) I just come back from Britain last week. I was 1._____________ luckily enough to be one of the students from many 2.____________ different country to visit the UK from Feb. 16 to 28. 3.____________ We paid a visit to a good many of places, like London, 4.___________ Oxford or the Lake District. I learned much about British 5.__________ culture and history in London, where was my favorite. 6.___________ I also liked Oxford, in which I saw much more old buildings. 7.___________ The Lake District was beautiful, but it was pity that it 8.___________ rained heavily when we were there. The most excited thing 9.___________ for me in Britain was that I made a lot of friends there. 10.___________ 六.单句翻译(每小题1分,共5分) 1. 开车速度太快是交通事故的主要原因之一。(chief) ____________________________________________________ 2. 老师要求所有的学生按时完成作业。(demand) ____________________________________________________ 3. 按这个按钮,机器就会发动。(press) ____________________________________________________ 4. 如果你听我的建议,你一定会成功。(follow one’s suggestion) ____________________________________________________ 5. 这条小路通往那个村庄。(lead……to) ___________________________________________________ 七.书面表达: 根据提示,写一篇100词的作文(15分) 贵阳位于贵州的中部,是贵州的省会城市,人口有四百万,自然资源丰富,城市四周环绕着森林,被称为“林成”。这里气候温和,夏天不热,冬天不冷。 贵阳人民勤劳勇敢,对人友好。 贵阳的旅游景点众多,每年他们吸引成千上万的国内外游客来贵阳旅游。 参考词汇:省会城市:capital city 林城:Forest City 温和:wild 勤劳勇敢:hardworking and brave 旅游景点:scenic spot PAGE - 2 -

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5963290 贵州省贵阳市第三十八中学2018-2019学年高一上学期期中英语试题(含听力材料无音频)

    高中英语/期中专区/高一上学期

    贵阳市第三十八中学 年度第一学期半期考试试卷 高一英语 考试范围: 考试时间:120分钟; 题号 一 二 三 四 五 六 总分 得分 注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第I卷(选择题) 第一部分 听力(每小题1分,共20分) 第一节 听下面5段对话。 每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。 1. What does the woman mean? A. She doesn’t know Mike. B. Mike is no longer her good friend. C. Mike is now her good friend. 2. Why is the woman worried? A. She can’t find her child. B. She lost her cellphone. C. She missed her bus. 3. What will the woman do? A.She will help put out the fire. B. She will look for a doctor. C. She will call the police.  4. When was the piano bought? A. Last month. B. Last year. C. Last week. 5. Why won’t the two speakers go to the film? A. It is going to rain. B. The film is not interesting. C. The woman is too tired. 第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,个小题将给出5买秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6-7题。 6. Where are the two speakers? A. At the railway station B. At a hotel C. In an office. 7. What does the man want to do? A. He wants to talk with the woman. B. He wants to have a rest. C. He wants to buy some fruit. 听第7段材料,回答第8-10题。 8. Where is the woman doing? A. Her office. B. Her school. C. The airport. 9. What is the woman worried about? A. That she will be late for school. B. That she will miss her plane. C. That she won’t be able to catch her train. 10. When does the driver think they will get there? A.At about 9:50. B. At about 10:15. C. At about 9:45. 11. 听第8段材料,回答第11-13题。 12. What did the two speakers do yesterday afternoon? A. They went to see a film. B. They had a football match. C. They watched a football match. 12. What happened to the woman yesterday afternoon? A. She fell off her bike. B. She lost her bike. C. She hurt her arms. 13. When did the match begin? A. At 3:00 pm. B. At 2:30 pm. C. At 3:20 pm. 听第9段材料,回答第14-16题。 14. What’s the possible relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Doctor and patient. C. Friends. 15. Who is going to have a birthday party? A. Mr Green. B. Mr Smith. C. Mrs Smith. 16. Whom will the woman go to the party with? A. Her sister. B. Her brother. C. Her husband. 听第10段材料,回答第17-20题。 17. What does Santa Claus do on Christmas Eve? A. He gives money to poor people. B. He brings gifts to children. C. He helps people with their housework. 18. How is Santa Claus usually dressed? A. In red. B. In black. C. In white. 19. What do we know about Saint Nicholas? A. He lived in Britain. B. He was from a poor family. C. He wanted to help poor people. 20. Why did Nicholas climb onto the roof to give money to poor people? A. He didn’t want people to know about it. B. His father didn’t want him to help others. C. He wanted to show his ability to fly. 第二部分: 英语知识运用 第一节: 完形填空. (每小题 2分,共 30分 ) Hearing is very important to all of us. We can 21 beautiful music, nice songs of birds, the laughter of people or other different kinds of 22 in the world with our ears. 23 we must try to protect our ears. The following will tell you 24 protect ears. Listening to 25 music a lot can be bad for ears, 26 when headphones (耳机) are used. So 27 the volume(音)when you're wearing headphones or try not to wear headphones. You should give your ears a rest if you like wearing headphones. Before swimming, remember 28 earplugs (耳塞) into your ears or wear a swim hat to stop water 29 into your ears. If you are going to a concert, wear earplugs to protect your ears 30 the terrible music! 31 , special earplugs can be made for you if you go to concerts a lot or if you are a musician yourself. See a doctor if your ears 32 . 33 some medicine if the doctor asks you to do so. 34 the advice above now and you won't be saying “what?" when you are getting 35 . A. listen A. sounds A. Because A. what A. loud A. specially A. turn on A. put A. Get A. for A. In fact A. break A. Drink A. Listen 35.A. young B. hear B. noise B. Although B. How B. aloud B. especial B. turnoff B. to put B. to get B. from B. In short B. sick B. Eat B. Hear B. old C. listening C. voices C. So C. what to C.loudly C. special C. turn down C. putting C. with getting C. with C. In general C. ill C. Take C. Follow C. sick D. hear ofD. Barks D. But D. how to D. quiet D. especially D. turn up D. to putting D. from getting D. at D. In a word D. hurt D. Have D. Fetch D. tired 第二节: 阅读理解:(每小题2分,共50分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 (A) Americans think much about time. From childhood they learn to value time. As children they are taught to be on time to go to school, to work and to do everything. When they are having a good time, they say that time goes easily. When a person is dying, they say he is living on a borrowed time. Time is money. Time is knowledge. Time is everything in America. A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. This is the working time. In his free time, he also works hard for more money. Even on Saturday and Sunday he also works hard as usual. In the street you can hardly see a man walking slowly. They walk very fast. In fact, they are running. They love time because time can bring them money and lots of things. But sometimes they hate time because they feel that they have become servant of the clock. 36. What do the Americans mean by “Time is money”? A. If someone has time and works hard, he can make a lot of money. B. They spend no time making money. C. Working hard can bring people health. D. It is easy to make money. 37. Americans think it wrong to . A. work hard B. make a lot of money C. be on time in doing everything D. be late for school 38. The passage says that a dying person . A. is having a good time B. thinks time goes quickly C. is living on a borrowed time D. is wasting time 39. Which of the following would be the best title for this passage? A. Time is Knowledge B. Americans’ Idea about Time C. How to Value Time D. Learn to Use Time 40. From this passage we can be sure that . A. Americans live in a quick pace of life B. Americans live a hard life C. Americans are good at having a good time D. Americans always work late (B) One day a poor man was cutting a big piece of wood near a river. Suddenly his old axe fell into the water. He felt very sad because he lost his only axe. Then all at once a beautiful fairy came out and asked the man what was the matter.  "I have lost my axe,"he said."It fell into the water when I was cutting the wood."  The fairy showed him a gold axe and asked,"Is this yours?"  "No,"said the man.  The fairy then showed him a silver axe and asked again,"Is this yours?""No,"again answered the man.  Then she showed him the old axe.  "Yes, that is mine,"called out the happy man.  "I know that well enough,"said the fairy."I only wanted to see if you would tell me the truth, and now I'll give you the gold axe and the silver axe besides your own one." 41. One day when the man was cutting something, ________.   A. he fell into the water B. his axe dropped into the river   C. his axe fell into a lake D. he saw a beautiful fairy 42. The man was sad because _________.   A. he was poor and had no other axes B. he could not go on working   C. he liked his axe very much D. his axe was a gold axe 43. The fairy gave him a gold axe and a silver axe but he didn't take them, because he ______.   A. did not like them B. did not know they were made of gold and silver   C. was very rich D. knew these axes were not his 44. At the end of the story the man had ________.   A. only one axe B. two axes   C. three axes D. many axes 45. The fairy helped the man because he was ________ man.   A. an old B. a young C. a poor D. an honest (C) When you do not use your arms or your legs for some time, they will become weak. When you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory (记忆 ) works in the same way. When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong. If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault (过错). But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents may be blamed (责备 ) , and few of us know that it is just his own fault. Have you ever found that some people can’t read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write but they have to remember things, they cannot write them down in a small notebook. They have to remember days, names, songs and stories, so their memory is being exercised the whole time. So if you want to have a good memory, learn from the people: practice remembering things in a way as other people do. 46. Someone can’t have a good memory if __________. A.. his parents don't have a good memory B. he can't read or write C. he doesn’t use his memory D. he doesn't use his arms or legs for some time 47. If you do not use your arms or legs for some time, ________ . A. they become weak and wont become strong until you use them again B. they will become stronger C. they become weak but they slowly become strong again D. you cant use them any more 48. Which of the following is true? ___________ A. Your memory works in the different way as your arms or legs. B. Your memory, like your arms or legs, becomes weak if you do not give it enough chance to practice. C. Don't learn how to read or write if you want to have a better memory. D. A good memory comes from less practice. 49. Few people know that it is only __________ if a friend has a poor memory. A. his grandmother's fault B. his parents fault C. his teachers’ fault D. his own fault 50. The writer wants to tell us________ . A. how to have a good memory B. how to read and write C. how to use our arms or legs D. how to learn from the people (D) A father sat at his desk and looked at his bills when his young son rushed in and announced: "Dad, because today is your birthday and you're 40 years old, I'm going to give you 40 kisses, one for each year!" When the boy started making good on his word (履行诺言 ) , the father shouted: "Andrew, don’t do it now. I'm too busy! " The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes. Feeling sorry, the father said: "You can finish later. The boy said nothing but quietly walked away." That evening the father said: "Come and finish the kisses now, Andrew!" But the boy didn’t. Unfortunately, a few days later after the father's birthday, the boy had an accident and died. His sad father wrote: "If only(要是...,该多好)I could tell him how sorry I am for my thoughtless words, and how much my heart is hurting." Love is a two-way street. We must warmly accept any loving act, or others will take it as a "NO" and it can leave a scar(伤痕). If we don't receive love, our life will lose its true meaning. Nothing is more important than accepting love from those who are near and dear to us . 51. On his father's birthday, the boy wanted to__________. A. help pay the bills B. have a talk with his father C. buy his father a gift D. give his father kisses 52. The boy felt __________ when his father refused him. A. sorry B. surprised C. sad D. excited 53. A few days after the fathers birthday, the boy __________. A. was badly hurt in an accident B. was killed in an accident C. had to go back to school D. became unhappy with his father 54. The headline "Love is a two-way street" means ___________. A. love keeps one busy all the time B. love can make people happy and unhappy C. we should learn to give and receive love D. it's important to love people around us 55. We can know from the story that __________. A. the father is busy with his work B. the boy is hard -working C. the father doesn’t like the boy D. the boy is too careless 第三节: 阅读填空: 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项(有两项为多余选项)。 Symbol of friendship ??Friendship is a wonderful thing to have no matter how old you are. However, it is important for teens and young adults to provide conversation, support and so much more as friends.? ??56 ??Actually, there are a few things that symbolize (象征) a friendly relationship. ?? ? 57? ? One of the symbols of a wonderful relationship between friends is easy conversation. When you can talk about almost anything, you are sure to be true friends. When the conversation flows easily from one topic to another, this can be a symbol of friendship as well. Able to have fun ?? 58 ??No matter what you are doing, you can have a fun experience so long as you are with your friend. This is one of the best parts of friendship. Support all the time ?? If your friends know they can call you anytime and you will be there for them, then this symbolizes friendship. Attentive (专心的) listening by both individuals ???If you find that you listen closely to what your friend says and they do the same for you, this is another symbol of friendship. ??59 Share laughter and tears ???Another symbol of friendship is the ability to share both laughter and tears. A friend is someone with whom you can laugh and cry over anything.?? 60 A. If you are trying to make friends, you may be wondering what symbolizes friendship.?? B. Easy conversation???? C. You feel comfortable with this person to share your special feelings. D. A true friend is someone you can have a great time with. E Teenagers always have difficulty in making friends. F. Get together G. True friends listen closely to each other and understand what the other person is saying 第四节 语法填空 ( (每小题1.5分, 共15分) Friday, November 23rd I was very 1 (sleep) in the morning, 2 I didn’t go running as usual. I had something for breakfast . Then my new day 3 (begin). The English exam results would come out today. My classmates all felt very nervous, so did I. In the morning, we had four lessons. But I only like Chinese 4   (good ) 0f all. I like reading Chinese  5 (story) very much.  6  I am free, I always go to the library  7  (borrow) some Chinese books. In the afternoon, our English teacher told us the result of last exam. Luckily, I got   8  A this time. I was happy. After class, some of my classmates called me, and invited me to play basketball with  9 , but i didn’t do well  10  playing it. In the evening, after supper, we students studied in the classroom again. 第三部分:写作 ( 共两节,满分35分 ) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误. 增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。   注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Tom, I’m write this e-mail to tell you what I did Sunday. In the morning , I walked to Zhongshan Park for my parents. The park are very beautiful . We saw many people fly kites in the park. We took many photo there. In the afternoon,We went Wangfujing Street. Our looked around in many shops. Also I bought a wonderful gift for you.We have great time last Sunday. Please send me a e-mail and tell me Which you did last Sunday. Yours, Li Hua   第二节:作文(25分) 假设你叫王平,现在在英国工作,你的朋友陈立写信告诉你他打算赴英国留学,想知道初到英国可能会遇到的困难。请你用英语给他写一封回信,信的内容包括: 可能会遇到的困难:语言方面的障碍,饮食的不习惯,想家孤独等; 鼓励他并表示愿意帮助他。 注意:1.词数: 100左右 2.信的开头已经为你写好,不计入总词数. (参考词汇:have difficulty in, language, get used to, miss, lonely, help) Dear Chen Li, I’m glad to hear from you. You asked me about the difficulties you may meet with when you get here in UK. 答案: 听力: 1-5:BBCCA 6-10 ABCBC 11-15 CAACA 16-20 CBACA III. 阅读理解:(40分) 31-35. ADCBA 36-40. DCBCA 41-45. BABDA V. 阅读填空: 56- 60. ABDGC II. 完形填空: 11-15. BACDA 16-20. DCBDB 21-25:. ADCCB I.语法填空: sleepy 2. so 3. began 4. best 5. stories 6. When 7to borrow 8. an 9. them 10. in V.I.改错题: Dear Tom, I’m write(writing) this e-mail to tell you what I did Sunday. In the morning , I walked to Zhongshan Park for (with)my parents. The park are(is) very beautiful .We saw many people fly (flying) kites in the park. We took many photo (photos) there. In the afternoon,We wentΛ(to) Wangfujing Street. Our (they) looked around in many shops. Also I bought a wonderful gift for you.We have (had) great time last Sunday. Please sent me a(an) e-mail and tell me Which (what) you did last Sunday. VI. 书面表达: 五、书面表达 书面表达题评分建议及参考答案 1.评分建议 1)本题总分为15分,其中内容和语言14分,词数1分。按5个档次给分。 2)评分时,先根据文章的内容和语言表意初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。进入第三档以上,字数在80—120词的,加1分。 2. 各档次的给分范围和要求: 第五档 (14—12分):格式正确, 能写明全部要点, 行文连贯, 表达清楚, 语言基本无误。 第四档 (11—9分):格式正确, 能写明全部要点, 行文基本连贯, 表达基本清楚, 语言基本无误。 第三档 (8—6分):格式基本正确, 能写明大部分要点, 行文基本连贯, 表达基本清楚;语言有些许错误。 第二档 (5—3分):格式基本正确, 能写明基本要点;语言有明显错误, 行文不够连贯, 但表达基本清楚。 第一档 (2—1分):只能写出与内容相关的少量句子、词组、单词或提示语中的词语;语言错误很多, 行文不够连贯, 意思表达不清。 0 分:未能传达给读者任何信息;内容太少、无法评判;写的内容与所要求内容无关或所写内容无法看清。 3. 说明 1) 内容要点可用不同方式表达。 2) 对紧扣主题的适当发挥不予扣分。 Dear Chen Li, I’m glad to hear from you. You asked me about the difficulties you may meet with when you get here in UK. Now, I’d like to tell you something about it. First, you may have the problem about the language you think you are well prepared for. You may find it difficult to communicate with the natives, because many of them have a strong accent. Besides, you may get used to the western food here or even hate to have i. What’s more, you may feel lonely and miss your family and friends, especially in the very beginning. However, you needn’t worry about it. Several weeks later, you will get used to everything here and love the place, and I’ll also try my best to help you when necessary. Yours, Wang Ping Best wishes! Yours, Henry PAGE - 2 -

  • ID:4-5963260 山西省晋中市祁县第二中学2018-2019学年高一下学期5月月考英语试题

    高中英语/月考专区/高一下学期

    2018-2019学年度祁县第二中学校高一5月月考卷 英 语 第一部分 阅读理解 第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。 A It is never too early, or too late, to encourage a child to read. With the chill (寒冷)of winter upon us, the following is a list of wonderful stories with winter and or snow themes. Waiting for Winter It was written by Sebastian Meschenmoser. A little squirrel(松鼠), who has never seen snow, is determined that he will not miss it this year. He gets the help of his good friends, a bear and a hedgehog, trying to stay a- wake until they can all see the first snowfall of winter. This book is a wonderful story to read aloud to young children or for older children to read by themselves. The Snowy Day The Snowy Day by Ezra Jack Keats is a short read, but since its first publication it has been loved by millions. It tells about a beautiful story about the magic and possibility of the first snowfall of winter, which appeals to young and older children. The Polar Express Popularized by the 2004 Warner Brothers all-digital film, The Polar Express was first published in 1985. The hero of this story is a boy who is given the opportunity to receive a gift from Santa himself. A magical train appears outside his bedroom window? taking him away on a fantastic journey to the North Pole. Mr. Willowby’s Christmas Tree It was written by Robert E. Barry. Mr Willowby orders a lovely new Christmas tree, and when it is delivered to his home he finds it far too tall. He has the top of the tree cut off in order to make it just the right height. This book follows the treetop on its journey through the forest, where it brings the joy of the holidays for some woodland creatures. This book teaches us a valuable lesson about the joy of giving, and happiness that it can bring to the hearts of recipients (接受者). 1.Waiting for Winter and The Snowy Day are similar in that ______. A.they are intended for older children and adults B.they are centered around the first snowfall of winter C.they are short novels and are loved by millions D.they are fairy tales about talking animals 2.Which of the following was made into a popular film? A.Waiting for Winter B.The Snowy Day C.The Polar Express D.Mr. Willowby’s Christmas Tree 3.What can we learn about Mr. Willowby’s Christmas Tree? A.It tells us giving can bring pleasure for us. B.It was written by Sebastian Meschenmoser. C.It tells about a boy’s journey through the forest. D.It tells us Mr Willowby received a magic gift from Santa. B I’m a real book lover. Every time my friends visit me, my nose is buried in a book. Wherever I go, I always have a book with me. Novels, history books, stories about people, journals and news—I read them all and I’ve learnt a lot, too. For example, many things in life happen for the best even if we don’t like or understand them. Why is reading such an enjoyable pastime for me? I probably first learned about it from my parents. My mother read to me at night in my childhood and bought me picture books. The greatest gift she has given me is a love for reading. And it will be a life-long habit. No one ever asked me why I liked to read. They just saw me and asked, “Oh? Is that for school work?” And I just shook my head, “No. It’s just for fun.” While reading a good book, I can totally forget myself and fly to another world. It’s like exploring through someone’s eyes, which is just as exciting as watching a movie. Reading is also necessary in order to learn about writing, to improve my use of words and phrases and broaden my knowledge. What a pity to see our imagination disappear, for we don’t exercise it often. Reading can even be good for one’s health, I think. Everyone should read sad stories that make us cry and also books with humor that make us laugh out loud! 4.Among the gifts my parents have given me, which is the most valuable one? A.A love for reading. B.Picture books. C.Good health. D.A lovable pastime. 5.In the fourth paragraph, the author thinks reading can ____. A.make his parents happy B.finish his school work C.improve writing and broaden knowledge D.help him understand some movies 6.If we don’t use our imagination often, ____. A.it is bad for our health B.we will soon learn how to write C.it will help us to have a good rest D.it will soon disappear 7.What does the passage mainly talk about? A.Why do I have few friends? B.What are my life habits? C.Why do I love reading? D.Why do things happen for the best? C Many years ago, Norman Cousins was seriously ill. He was given six months to live. His chance for recovery was 1 in 500. He could see the worry, depression and anger in his life contributed to his disease. He wondered, ?If illness can be caused by negativity (消极性), can health be created by positivity (积极性)?” He decided to make an experiment of himself. Laughing was one of the most positive activities he knew. He watched all the funny movies he could find. He read funny stories. He asked his friends to call him whenever they said, heard or did something interesting. His pain was so great that he could not sleep. Laughing for 10 solid minutes, he found, relieved the pain for several hours so he could sleep. He fully recovered from his illness and lived another 20 happy and healthy years. Laughing is necessary to our health. If we’re not well, laughing helps us get well; if we are well, laughing helps us stay that way. So, if you like laughing, do it as often as you can. Use whatever makes you laugh, movies, books, jokes or friends. The people around you may think you’re strange, but sooner or later they’ll join in even if they don’t know what you’re laughing about. 8. Cousins decided to try to laugh a lot ______. A. in order to be happy B. in order to cure his disease C. because he could not live for long D. because his disease couldn’t be cured 9.The text mainly tells us ______. A. how to be happy B. laughing is good for our health C. about Cousins? miserable life D. funny stories make our life different 10. Which of the following is TRUE about his illness? A. There was little possibility to cure his disease. B. He had been happy before he was ill. C. His disease resulted from his hard work. D. His disease made him sleepy all the time. 11.From Cousins? story, we can know that ______. A. doctors believed that his disease could be cured by laughing B. he was sure that positivity could cure his disease C. laughing regularly contributed to his disease D. his life was changed after he was ill D There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers,he used two buckets(水桶).One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one,which had seen many years of service,but was now past its best. Every morning,the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path,one on each side,to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled. The old bucket felt very ashamed(惭愧的)because of its holes: before it reached the flowerbeds,much water had leaked(渗漏)along the path. Sometimes the new bucket would say,"See how capable I am! How good it is that the gardener has me water the flowers every day! I don’t know why he still uses you. What a waste of space you are!" And all that the old bucket could say was,"I know I am not very useful,but I can only do my best. I am happy that the gardener still finds a little bit of use in me ,at least.’’ One day,the gardener heard that kind of conversation. After watering the flowers as usual,he said,"You both have done your work very well. Now I am going to carry you back,and I want you to look carefully along the path." Then the two buckets did so. All along the path,they noticed,on the side where the new bucket was carried,there was just bare earth;on the other side where the old bucket was carried,there was a joyous row of wild flowers,leading all the way to the garden. 12.What was the old bucket ashamed of? A.Its past. B.Its aging. C.Its manner. D.Its leaking. 13.What does the underlined word "dilapidated" probably mean? A.Dirty. B.Dark. C.Worn out. D.Ordinary-looking. 14.The new bucket made conversations with the old one mainly to________. A.take pity on the old one B.laugh at the old one C.show off its good look D.praise the gardener's kindness 15.Why was the old bucket still kept by the gardener? A.Because it was used to keep a balance. B.Because it stayed in its best condition. C.Because it had its own fun_ction. D.Because it was thought of as a treasure. 第二节(共5小题;每小题3分,满分15分) Here are some top tips for world travelers. Travel light.16. It’s no fun carrying a huge bag around a foreign city. Don’t take too many clothes and avoid heavy books and electrical equipment. 17. Always keep your passport on you in an inside pocket or special travel belt. There may be thieves about. It’s a good idea to make a photocopy(复印件)of your passport and travel documents. Transport sense. Don’t let go of your bags on the train.18. There are always thieves on public transport. If you want to sleep, tie your bag to your arm. When you take a taxi, it’s a good idea to ask for the driver’s permit. Many foreigners pay too much money because they take unofficial taxis. Keep clean. It’s a good idea to wear dark clothes because they hide the dirt while white clothes attract it! Make sure you have plenty of clean underclothes and deodorant(除臭剂).19. 20. You should always be polite and respectful towards the locals. Even if you find their habits and behaviour a bit strange, you shouldn’t show your feelings. Remember, you’re their guest. A. Be polite. B. Keep your documents safe. C. You should carry a spare bag. D. You don’t want to smell bad! E. Keep them with you at all times. F. Make sure your bag isn’t too heavy. G. It’s a good idea to wear similar clothes to the local people. 第二部分 语言知识运用(共两节, 满分55分) 第一节(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。 Most healthy children have a good appetite (胃口). They are ready to eat almost 21 that is offered to them. A child hardly 22 food unless it is badly cooked. The way a meal is cooked and served is most important. A(n) 23 served meal will often improve a child's appetite. Never ask a child 24 he likes or dislikes a food and never 25 likes and dislikes in front of him or allow 26 else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother 27 vegetables before their child, he is 28 to follow them. Take it 29 granted that he likes everything and he probably 30 . Anything that is good for a child's 31 in a meal should be cared about. At meal time it is a good 32 to give a child a small portion and let him 33 back for a second helping rather than give him as 34 as he is likely to eat at a time. Don't talk too much to the child 35 meal time, but let him get on with his food. Don't 36 him to leave the table 37 his meal is finished. Or,he will soon learn to swallow (吞) his food 38 he can hurry back to his toys or favorite TV programmes. 39 ,it is not a good idea to 40 a child to eat something. 21.A.everything B.anything C.something D.nothing 22.A.dislikes B.discovers C.has D.cooks 23.A.ready B.hot C.attractively D.eagerly 24.A.whether B.what C.that D.which 25.A.remark B.tell C.discuss D.argue 26.A.everybody B.anybody C.nobody D.somebody 27.A.refuses B.cooks C.prepares D.has 28.A.willing B.possible C.forced D.likely 29.A.with B.as C.over D.for 30.A.should B.may C.will D.must 31.A.health B.time C.fun D.homework 32.A.point B.custom C.idea D.plan 33.A.ask B.come C.return D.take 34.A.much B.little C.few D.many 35.A.on B.over C.by D.during 36.A.agree B.allow C.force D.persuade 37.A.recently B.immediately C.particularly D.soon 38.A.so B.until C.unless D.that 39.A.Therefore B.So C.And D.However 40.A.force B.get C.make D.teacher 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下列短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 With the 41. (develop) of industry, air pollution is getting more and more serious. In Beijing, many people suffer different kinds of illnesses because 42. air pollution. Air pollution is caused by the following 43.(reason): about half of the problem is caused by vehicles. There are more and more cars, buses on the roads, and they give off 44.(poison) gases.25% of air pollution is caused by factories. Another factor is the smokers. Smoking not only does harm to their health 45. to others.46.(beside) these, about 10% of air pollution is caused by other reasons. We should take some measures to fight 47. pollution. New fuel can be used to take 48. place of gas. We can plant more trees. If everybody realizes the 49.(important) of the environment and does something to stop pollution, the problem will 50.(solve). 第三部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 A large number of students from all over the country studies in our beautiful new school. There has a big library in our school. We can take out all the different kind of books we like to read. I often borrowed novels from a library. There is also a beautiful garden in their school. I like to do most is enjoy the great view of it. Many kinds of flowers of different colors bloom in it,so lots of butterflies come or fly around them. Our classroom is next to in the garden. Have classes in such a beautiful environment,we feel very happy. 第二节 书面表达(满分25分) 假如你是李华,在丹麦访学的一周里,住在Anne家里,现在即将回国。请你给她写一封感谢信,要点如下: 1. 简述你的丹麦之行; 2. 感谢她为你所做的一切; 3. 向她发出邀请。 参考词汇:Denmark 丹麦 注意:1. 适当增加情节,以使行文连贯; 2. 词数100 字左右。 Dear Anne, ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ All the best wishes. Yours Li Hua 参考答案 1. B 2. C 3. A 【解析】 【分析】 试题分析:本文介绍了几本书,几本带有冰雪内容的书,适合在寒冷的冬天来给孩子们讲故事。 1.B考查细节理解。 He gets the help of his good friends, a bear and a hedgehog, trying to stay awake until they can all see the first snowfall of winter可知他得到了他的好朋友,一只熊和一只刺猬,试图保持清醒,直到他们可以看到第一场雪的冬天。故选B。 2.C考查细节理解。The Polar Express ,Popularized by the 2004 Warner Brothers all-digital film, The Polar Express was first published in 1985极地特快由2004华纳兄弟公司的所有数字电影推广,第一次发表在1985。故选C。 3.A考查细节理解。This book teaches us a valuable lesson about the joy of giving, and happiness that it can bring to the hearts of recipients(接受者). 这本书教我们给予的快乐和幸福,一个有价值的教训,它能带给受众的心。故选A。 考点:考查知识类短文阅读 4.A 5.C 6.D 7.C 【解析】 【分析】 试题分析:本文是一篇记叙文,讲述了自己对读书的热爱。在作者看来,阅读是他最喜欢的消遣方式,培养对阅读的热爱是母亲送给他的最好的礼物。作者认为阅读可以扩展我们的视野,使人们增长见识,提高写作能力。而且他认为阅读对健康也是有好处的。 4.A 细节理解题。根据文章第二段中The greatest gift she has given me is a love for reading.可知作者认为母亲给他的最大的礼物就是对阅读的热爱,故答案选A。 5.C 细节理解题。从文章第四段内容 Reading is also necessary in order to learn about writing, …… and broaden my knowledge.可以判断答案选C。 6.D 细节理解题。根据文章末段What a pity to see our imagination disappear, for we don’t exercise it often.可知想象力的丧失是由于人们不经常去运用想象力,答案选D。 7.C 主旨大意题。文章开头讲述了自己对读书的热爱,然后从几个方面解释了为什么阅读成为他最喜欢的消遣方式,由此判断本文中心是关于作者为什么会热爱阅读,故答案选C。 考点:考查生活知识类短文阅读 8.B 9.B 10.A 11.D 【解析】 试题分析: 文章写了一个因为笑而治病的人,从头到尾都写了笑的力量。 8.B推理判断题。 Laughing was one of the most positive activities he knew可知他直到笑是非常积极性的,所以他用这种方式来治病,故选B。 9.B主旨理解题。根据文章总体可知文章写了一个因为笑而治病的人,从头到尾都写了笑的力量,故选B。 10.A推理判断题。 Many years ago, Norman Cousins was seriously ill. He was given six months to live. His chance for recovery was 1 in 500. 可知他只有六个月的时间了,可以推理出病不好治,故选A。 11.D推理判断题。 He could see the worry, depression and anger in his life contributed to his disease. He wondered, If illness can be caused by negativity (消极性), can health be created by positivity (积极性)?可知以前他容易生气现在变得爱笑,故选D。 考点:考查生活知识类短文阅读 12.D 13.C 14.B 15.C 【解析】 【分析】 试题分析:花匠有两只水桶,一只新水桶不会漏水,另外一个旧桶上面有洞,在路上一直漏个不停。但是它们都有自己的作用。 12.D 细节理解题。根据第二段最后一句The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked (漏出) along the path.旧水桶很羞愧,因为它有洞,在路上漏了很多水。故D项正确。 13.C 词义猜测题。根据第二段最后一句The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked (漏出) along the path.可知旧水桶上有好几个洞,说明这只水桶已经破旧不堪了。故C正确。 14.B 推理判断题。根据第三段Sometimes the new bucket would say,“ See how capable I am ! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I don't know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”新水桶说旧水桶无用,浪费空间。它这样说是在嘲笑对方无能。故B正确。 15.C 推理判断题。根据文章最后一句on the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers, leading all the way to the garden.在旧水桶的一边有很多玫瑰花,一路通向花园。旧的水桶虽然会漏水,但是也有自己的作用。故C正确。 【名师点睛】 做推理判断题要注意两点:一是推理,二是判断,而且两者密不可分。推理是为了判断,判断依赖于推理。推理判断题要求学生根据原文,经过推理,进行判断,从而得出结论,所以推理判断题的答案不能在文中直接找出。但是,推理时务必要忠实于原文,在文章中寻找可推论的依据,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。下面结合2011年各省市的中考题,就考试中常用的四种推理方法进行一一说明。 1. 抓住特定关键信息进行正向或逆向推理 做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用正向推理或逆向思维,从而推断出这句话所隐含的深层含义。 2.利用作者的思想感情进行推断 作者在写作时,自然而然会渗透自己的喜怒哀乐。通过一些表达感情色彩或思想倾向的措辞,领会作者的思想感情,一些考查观点态度的题目就迎刃而解了。 3.根据上下文的逻辑关系得出结论 不同的文章有不同的写作方法和文章结构。但是,在任何一篇文章中,段与段之间、句与句之间都存在着某种逻辑关系。抓住了这种逻辑关系,也就把握住了作者的写作思路和写作意图。 4.结合常识进行推断 有些文章,如科普类说明文、记叙类时政要闻等文体具有一定的背景知识。因此解答此类文章的题目,除了把握相关文段的细节外,还应注意充分运用自己的常识,结合题目去分析推理。 以上分别从四个方面讲解了如何对文章隐含信息进行推理判断,但有时候题目的设计不一定这么层次分明,需要同时从不同角度对文章的信息进行综合分析、推理和判断。例如方法三中的例子,需要综合考虑上下文逻辑关系以及文章的感情色彩,才能做出正确的判断。因此,在阅读的过程中,需要考生在熟练掌握的基础上灵活运用这些方法。 考点:考查记叙文阅读 16.F 17.B 18.E 19.D 20.A 【解析】试题分析:本文提到去国外旅游需要注意的事项及建议。 16.F 根据下方提到It’s no fun carrying a huge bag around a foreign city.背很重的包去国外旅行是很无趣的,故选F保重你的包不要太重。 17.B 根据下方提到There may be thieves about.可能有贼,可知选B,注意证件的安全。 18.E 根据上文提到Don’t let go of your bags on the train不要把包放在火车上可知选E 19.D 根据上文提到Make sure you have plenty of clean underclothes and deodorant (除臭剂).确保你有足够干净的衣服和除臭剂,故选D你不想闻起来很臭。 20.A 根据下方提到You should always be polite and respectful towards the locals你应该有礼貌并且尊重当地的风俗,故选A,有礼貌。 考点:旅游类阅读。 21.B 22.A 23.C 24.A 25.C 26.B 27.A 28.D 29.D 30.C 31.A 32.C 33.B 34.A 35.D 36.B 37.B 38.A 39.D 40.A 【解析】本文主要是关于健康饮食方面的文章。健康的孩子有一个好胃口。为了让孩子能有一个健康的饮食快习惯,作者给予一些建议如要做诱人的饭菜,不在孩子面前谈论对食物的好恶,不要想当然,吃饭时不要说太多的话,但也不要强迫孩子吃等。 21.B 考查不定代词。本句指健康的胃口,不论什么都吃(不挑食),而不是指将所有东西都吃掉。故选B。 22.A 考查动词辨析。除非烹制得不好,否则小孩儿不会不喜欢吃,hardly表示否定含义,故选A项。 23.C 考查形容词。既然要提高孩子食欲当然就应烹制诱人的饭菜。attractively意为“吸引人地”。 24.A 考查固定搭配。whether ... or构成短语,表示“是……还是”。 25.C 考查动词辨析。讨论对食物的好恶,喜欢和不喜欢。注意搭配:remark on/upon sth.; discuss sth.; argue about sth.。故选C。 26.B 考查不定代词。注意句首的否定词never,“千万不要让别人这么做”,anybody用于否定句中。 27.A 考查动词。如果父亲说他讨厌肥肉,或者母亲拒绝在孩子面前吃蔬菜,…refuse与上一句的hate相呼应,谈论对食物的厌恶。故选A 28.D 考查固定搭配。如果这样孩子就可能模仿。possible不用人作主语。 Sb. be likely to do sth.某人有可能做某事。故选D。 29.D 考查固定搭配。自认为他喜欢一切,他也可能(将)会喜欢。take sth. for granted为固定短语,意为“认为某事理所当然”。故选D 30.C 考查情态动词。句意:他什么都喜欢,或者他将来会喜欢的。分析句子可知是表示将来会,故选C 31.A 考查名词。对孩子吃饭中有益于他们健康的东西都不能忽视(需要注意)。分析句子可知是有益于他们的健康,故选A 32.C 考查名词。吃饭时给孩子夹一点儿菜这个主意不错,It's a good idea to ...表示是个好主意。故选C。 33.B 考查名词。再要一点儿可用ask for,但不能加上back; return不与back连用; take back意为“收回”; come back for a second helping意为“回头再要一份”。 34.A 考查副词。一次能吃多少就给多少。 35.D 考查介词。在吃饭期间…。during表示“在……期间”。 36.B 考查词组辨析。句意:不要让他一吃完饭就离开桌子。force sb. to do sth.“强迫某人做某事”; persuade sb. to do sth.“说服某人做某事”; allow sb. to do sth,“让/允许某人做某事”。分析句子可知本题是“允许某人做某事”。故选B。 37.B 考查副词作连词。immediately用作连词,表示“一……就”,在此处指不要让他饭一吃完就离开饭桌,否则他会learn to swallow his food(学会狼吞虎咽),以便快点去玩。故选B。 38.A 考查连词。此处so引导目的状语从句,目的是赶紧去玩玩具或看电视。故选A。 39.D 考查连词辨析。结合下题考虑,此处应表示转折关系,即,然而强迫孩子吃东西也不是个好主意。 40.A 考查动词辨析。结合上题分析可知强迫孩子吃东西也不是个好主意。故要用强迫,选A。 41.development 42.of 43.reasons/ factors 44.poisonous 45.but(also) 46.Besides 47.against 48.the 49.importance 50.be solved 【解析】 【分析】 本文是一篇说明文,随着工业的发展,空气污染越来越严重,文章分析了导致空气污染的原因:车辆尾气、工业污染、吸烟以及其他因素。 41.考查名词。句意:随着工业的发展,空气污染正变得越来越严重。句中定冠词the的后面要接名词做介词with的宾语,所以要填名词development。 42.考查介词短语。句意:在北京因为空气污染很多人患上了不同种类的疾病。连词because后要接句子表示原因,介词短语because of后要接名词或名词短语表示原因。句中横线后使用了名词短语air pollution,要用介词短语because of,所以要填介词of。 43.考查名词单复数。句意:空气污染是由于下列原因导致的。本段列举了导致空气污染的原因有车辆尾气、工厂污染以及吸烟等,说明多个原因导致空气污染,要使用复数形式。所以要填reasons。 44.考查形容词。句意:路上有越来越多的汽车和公交车,它们都发出有毒的气体。句中名词gases前面需要使用形容词poisonous修饰,所以要填形容词poisonous。 45.考查连词短语。句意:吸烟不仅他们的健康有害,而且对其他人也有害。连词短语not only…but also….不但…而且…,可以连接两个并列结构,其中also可以省略。所以要填but。 46.考查介词。句意:除此之外,大约百分之十的空气污染是由其他原因导致的。介词besides除…之外;句中代词these做它的宾语。所以要填besides。 47.考查动词短语。句意:我们应该采取一些措施与污染做斗争。动词短语fight against…与…做斗争,名词pollution做它的宾语。所以要填介词against。 48.考查固定短语。句意:新能源可以被用来代替汽油。动词短语take the place of代替…;使用要填定冠词the。 49.考查名词。句意:如果每个人都意识到环境的重要性并阻止污染,这个问题就会被解决。句中名词importance做动词realize的宾语。所以要填importance。 50.考查语态。句意:如果每个人都意识到环境的重要性并阻止污染,这个问题就会被解决。主语the problem与动词solve构成被动关系,要使用过去分词表示被动。所以要填solved。 【点睛】 本文小题4考查了词性转换。句中名词gases前面需要使用形容词poisonous修饰,所以要填形容词poisonous。我们要特别注意此题中所填词的语法功能,如果要填的词做表语,定语或补语,通常用形容词形式;根据该词在句子所作句子成分确定用哪种形式。 例句1:If diseased tissue is found ,a _____ (power) laser(激光) can be used to burn it away… 解析:在冠词与名词之间,要用形容词,作定语,故填powerful。 例句2:Teachers must try their best to make most of their students _____ (interest) in the subject 解析:因所填词在句中作宾语most of their students的补足语,用形容词;表示“感兴趣的”,填interested。 51. 【解析】 【分析】 试题分析: 【小题1】第一行studies改成study 考查主谓一致。主语是A large number of students复数形式,故谓语动词用原形。 【小题2】第二行has 改成 is 考查there be句型,某地有某物,表存在用there be句型,且后面跟的是a big library单数,故用is。 【小题3】第二行kind 改成kinds 考查单复数。我们可以借我们喜欢的不同种类的书,不同种类的是复数,故kind用复数形式。 【小题4】第三行 borrowed改成borrow 考查时态。全文都是一般现在时,这里也应该用一般现在时,故borrowed改成borrow。 【小题5】第三行a改成the 考查冠词。这里的library是上文提到过的,所以用定冠词。 【小题6】第四行their 改成our 考查代词。全文都在讲我的学校,用的都是第一人称,所以这里应该用第一人称,故their 改成our。 【小题7】第四行I前面加What 考查主语从句引导词。本句的主语应该是个从句,故在I前面加What。 【小题8】第五行 or改成and 考查连词,come 和fly是两个并列的动词,所以把or改成and。 【小题9】第六行 in去掉 考查介词。已经有了介词next to,教室在花园旁边,所以in多余,应该去掉。 【小题10】第六行Have 改成Having 考查非谓语动词。这里Have classes in such a beautiful environment做伴随状语,且主语we和动词have是主动关系,所以把Have 改成Having。 考点:短文改错 52.Dear Anne, I am writing to tell you how much I have enjoyed the days in Denmark. I really appreciate everything you have done for me. In the past week, I wouldn’t have enjoyed my stay here without your kind help. The comfortable room, delicious meals, friendly family all made me feel so at home. Moreover, the visits guided by you to all interesting places offered me a once-in-a-life chance to be exposed to such unique culture as well as beautiful scenery. I will be more than pleased to have the opportunity to repay your kindness by showing you around in China. I am looking forward to it. All the best wishes. Yours Li Hua 【解析】 试题分析: 这是一篇书信类作文。要求你给丹麦的朋友Anne写一封信,感谢在丹麦期间她对你的照顾。写作要点包括:简述丹麦之行;感谢Anne为你所做的一切;向她发出诚挚的邀请。作文必须涵盖所有的要点,并进行适当的扩充,使作文语意连贯、衔接紧凑。必须使用所给的参考词汇,注意字数要求,使用and/but/or/so等连接前后句子和上下文。多使用高级词汇和重要句型。另外,注意书信的格式。 亮点说明: 书信开始以“I am writing to tell you how much...”表明写信的目的; 语法和句型方面:省略that的定语从句you have done for me;虚拟语气I wouldn’t have enjoyed my stay here without your kind help;过去分词短语作定语guided by you;不定式作定语to be exposed to;句型I will be more than pleased to...和I am looking forward to it.等,显示了较扎实的语法基础,提高了作文的层次; 高级词汇:appreciate感激;unique独一无二的;opportunity机会;repay报答;be exposed to等; 连接词方面:In the past week, Moreover等的使用,使句与句之间的衔接更加紧凑; 固定短语:feel at home宾至如归;as well as也;more than不仅仅;show sb around带某人四处参观。 考点:书信类作文 PAGE 2

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-18
    • 下载0次
    • 103.5KB
    • 21jy_265078146
  • ID:4-5963237 山西省晋中市祁县第二中学2018-2019学年高二下学期期末英语试题

    高中英语/期末专区/高二下学期

    2018-2019年度高二期末考试卷 英 语 第一部分阅读理解 第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。 A Can trees talk? Yes, but not in words. Scientists have reason to believe that trees do communicate (交际) with each other. Not long ago, researchers learned some surprising things. First a willow tree attacked in the woods by caterpillars (毛虫) changed the chemistry of its leaves and made them taste so terrible that they got tired of the leaves and stopped eating them. Then even more astonishing, the tree sent out a special smell---a signal (信号) causing its neighbors to change the chemistry of their own leaves and make them less tasty. Communication, of course, doesn’t need to be in words. We can talk to each other by smiling, raising our shoulders and moving our hands. We know that birds and animals use a whole vocabulary of songs, sounds, and movements. Bees dance their signals, flying in certain patterns that tell other bees where to find nectar (花蜜) for honey. So why shouldn’t trees have ways of sending message? 1.It can be concluded from the passage that caterpillars do not feed on leaves that ______. A.are lying on the ground B.have an unpleasant taste C.bees don’t like D.have an unfamiliar shape 2.The willow tree described in the passage protected itself by ______. A.growing more branches B.communicating with birds and bees C.changing its leaf chemistry D.shaking caterpillars off 3.According to the passage, the willow tree was able to communicate with other trees by ______. A.waving its branches B.giving off a special smell C.dropping its leaves D.changing the colour of its trunk B It doesn't matter when or how much a person sleeps, but everyone needs some rest to stay alive. That's what all doctors thought, until they heard about Al Herpin. Al Herpin, it was said, never slept. Could this be true ? The doctors decided to see this strange man themselves. Al Herpin was 90 years old when the doctors came to his home in New Jersey. They thought for sure that he got some sleep of some kind. So they stayed with him and watched every movement he made. But they were surprised. Though they watched him hour after hour and day after day. They never saw Herpin sleeping. In fact, he did not even own a bed. He never needed one. The only rest that Herpin sometimes got was sitting in a comfortable chair and reading newspapers. The doctors were puzzled by this strange continuous sleeplessness. They found only one answer that might explain his condition. Herpin remembered some talk about his mother having been injured several days before he was born. But that was all. Was this the real reason ? No one could be sure. Herpin died at the age of 94. 4.The main idea of this passage is that _______. A.a person was found who actually didn't need any sleep B.large numbers of people do not need sleep C.everyone needs some sleep to stay alive D.people can live longer by trying not to sleep 5.The doctors came to visit Herpin, expecting to _______. A.cure him of his sleeplessness B.find a way to free people from the need of sleeping C.find that his sleeplessness was not really true D.find out why some old people didn't need any asleep 6.After watching him closely, the doctors came to believe that Al Herpin _______. A.was too old to need any sleep B.needed no sleep at all C.often slept in a chair D.needed some kind of sleep 7.One reason that might explain Herpin's sleeplessness was _______. A.that he hadn't got a bed B.that he had gradually got tired of the sleeping habit C.his mother's injury before he was born D.his magnificent physical condition C With his strong interest in national affairs, 37-year-old Song Zhigang was glued to the TV news during the 2014 Asia Pacific Economic Cooperation summit. He not only learned all the latest information about the event, he was also inspired to write a song for Chinese President Xi Jinping and his wife, Peng Liyuan. Titled Xi Dada Loves Peng Mama, the song tells of the love between the couple, which goes "Xi Dada loves Peng Mama. Their love is like a myth. Peng Mama loves Xi Dada. A nation with love is the strongest". When the song was released in an online video on Nov 18, it became an instant viral hit, which has been viewed over 40 million times and stirred hot discussion. Many netizens said it's sweet to listen to the song while seeing such photos, and some believe that the couple sets a good example for China's young couples. Born in Zhengzhou, Henan province, Song works as an independent songwriter along with his team there, including singer-songwriters Yu Runze, Xu An and Wu Bai. Song says that he finished the lyrics within an hour and sent it to his team via cellphone. The team finished composing(作曲) that night. They also made the music video by themselves, which was the first time that they had ever produced a music video and uploaded it online. The video of the song contains 33 photos and 2 cartoon illustrations of the couple, displaying small interactive moments, including tacit eye contact between the couple and hand touching when the couple played a swing. Nine children between 4 and 12 years old were invited to rap and sing along with the team. "When I watched the couple appearing on TV, they seemed just like any other ordinary couple and I felt close to them. With some small sweet moments, I could feel the love between the couple," says Song. "Xi Dada" and "Peng Mama" have both become Internet buzz words, referring to the Chinese president and his popular wife. Song notes that the couple has attracted worldwide attention and even what Peng wears becomes headlines. Yu Runze, 32, is one of the singers and also comes from Zhengzhou. She says the team started to release songs online around four years ago, mostly pop love ballads(歌曲,歌谣). Though they could make ends meet by making music, they remained unknown before this song. "We didn't expect that the song would gain so much popularity online. People share the same feeling we have about the couple, which is warm and sincere," says Yu, who is a graduate of the Qilu Conservatory of Music, Shandong province, and has released five albums since 2006. "We want to sing the song at 2015's CCTV Spring Festival Gala." 8.What does the underlined word “hit” mean? A.something that is successful but confusing. B.something that is popular but complicated. C.something that is popular and successful. D.something that is popular and instructive. 9.Which of the following is true according to the passage? A.The video “Xi Dada loves Peng Mama” has been watched 4 million times. B.It took Song just an hour to finish the lyrics and the composition of the song. C.Song and his team started to release songs online around four years ago, mostly folk songs. D.Many netizens think that President Xi Jinping and his wife are the model couple. 10.What might be the author’s purpose in writing the passage? A.To introduce something about the song and its writer. B.To show the influence of the couple on young people. C.To introduce the team that produced the song. D.To show the importance of true love. 11.Which section of the newspaper is the passage taken from? A.Politics B.Health C.Entertainment D.Economy D A crisis is on the way. Global warming? The world economy? No, the decline of reading. People are just not doing it anymore, especially the young. Who’s responsible? What is responsible? The Internet, of course, and everything that comes with it—Facebook, Twitter, etc. There’s been a warning about the coming death of literate civilization for a long time. In the 20th century, first it was the movies, then radio, then television that seemed to end the written world. None did. Reading survived; In fact, it not only survived, but it has developed better. The world is more literate than ever before — there are more and more readers and more and more books. The fact that we often get our reading material online today is not something we should worry over. The electronic and digital revolution of the last two decades has arguably shown the way forward for reading and for writing. Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before. Where traditional books had to make do with photographs and illustrations(插图), an e-book can provide readers with an unlimited number of links:to texts, pictures, and videos. On the other hand, there is the danger of trivialization(碎片化).One Twitter group is offering its followers single-sentence-long“digests”of the great novels. War and Peace in a sentence? You must be joking. We should fear the fragmentation(碎片)of reading. There is the danger that the high-speed connectivity of the Internet will reduce our attention span(时间)—that we will be incapable of reading anything of length or which requires deep concentration. In such a fast-changing world, in which reality seems to be remade each day, we need the ability to focus and understand what is happening to us. This has always been the fun_ction of literature and we should be careful not to let it disappear. Our society needs to be able to imagine the possibility of someone entirely in pace with modern technology but able to make sense of a dynamic, confusing world. 12.In Paragraph 2, we can learn______ A.the disappearance of traditional books B.the development of human civilization C.the historical challenges for reading D.the birth of pioneering e-books 13.According to the passage, the advantage of e-books is . A.1imited link B.imaginative design C. low cost D.varied contents 14.How does the author feel towards single-sentence-long novels? A.Doubtful B.Worried C.Shocked D.Hopeful 15.What is the main idea of the passage? A.Technology is an opportunity and a challenge for traditional reading. B.Technology pushes the way forward for reading and writing. C.Interconnectivity is a feature of new reading experience. D.Technology offers a greater variety of reading practice. 第二节(共5小题;每小题3分,满分15分) The key to losing weight is to understand what really motivates you. Have you ever been excited about losing a few pounds? 16.And to help you keep your weight under control, you need some strategies. Ask questions. When you’re researching different dieting products and plans or even talking to a doctor about diets, ask as many questions as you can.17.Ask questions like: Do I have to purchase special meals or supplements? Does the program include a part to help me maintain my weight loss? Get real.18.Don’t burden yourself with unrealistic expectations. Remember, large amounts of weight loss are not realistic and are most likely not safe or healthy. Talk with your health care professional to determine a healthy weight goal. 19.To maintain your weight, you must balance your intake of calories with the energy you burn. Just 30 minutes of fast walking in most days can take about 10 pounds off your weight each year. Weigh yourself weekly. It’s important to track your weight on any diet or weight loss plan, but don’t get on the scale every day. Weighing daily won’t show you the big picture.20. A.Stay balanced. B.Once a week is fine. C.Stick with your healthy eating plan. D.Losing one to two pounds a week is a realistic goal. E. Being well informed will help you choose the best diet for you. F. Regular weight check-ins will show you your progress over time. G. If so, you must find a way to turn that excitement into determination. 第二部分语言知识运用(共两节, 满分55分) 第一节(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。 Mr. William remembered to buy some bananas after he left his office. It was 21 cold outside when he saw an ill -looking old lady selling bananas on the street across. He usually shopped in a grocery shop a few 22 away from his office but as he was in a 23 to reach home today, not intending to go there. Quickly he 24 the old lady and she offered $7 per kg. Mr. William said,“But the store where I usually buy sells them for$5 per kg, why not the same price?" The lady said, “ No Sir, I cannot afford to 25 that price. $6 per kg, and that's the lowest.” Shaking his head, he left in his car towards the 26 grocery shop. After picking up a good 27 of bananas there, he was surprised when the cashier told that price per kg was $10. He told the cashier,” I have been buying bananas from here only for some years and can’t you offer me a better deal for being a 28 customer?" The manager overheard him and told Mr. William,“Sorry Sir, but our prices are 29 ,we do not bargain.” Mr. William felt a little 30 with that flat attitude, and put them back. Mr. William returned to the poor old lady and 31 $ 20 for 2kg. Unexpectedly she only accepted $ 12. Afterwards learning she had to sell her husband's fruit shop to 32 his medical bills and had to sell the bananas to survive, he felt inspired and 33 many of his colleagues to buy fruits from the lady. And with the 34 from Mr. William and other warmhearted buyers, she made a better living. All too often we 35 to go shopping in big malls or big grocery shops, we always pay the fixed price without 36 . That is fine 37 we all have our own choices. However, we need to 38 a moment and think that why we have no courage or reason to bargain while shopping at big shops and why we try to bargain 39 with small street sellers?Think wisely. Always be 40 and supportive to someone who works hard to earn and has a need for it. 21.A.burning B.freezing C.frozen D.bitten 22.A.blocks B.cities C.towns D.parks 23.A.mess B.sense C.moment D.hurry 24.A.assessed B.appointed C.approached D.applauded 25.A.buy B.fit C.get D.match 26.A.common B.usual C.normal D.general 27.A.bunch B.pile C.cup D.band 28.A.modest B.honest C.loyal D.considerate 29.A.understandable B.focused C.reasonable D.fixed 30.A.bad B.well C.good D.scary 31.A.offered B.supplied C.provided D.reported 32.A.spend B.deal C.cover D.charge 33.A.attracted B.drove C.removed D.recommended 34.A.permission B.supply C.invitation D.demand 35.A.choose B.intend C.risk D.demand 36.A.dealing B.paying C.bargaining D.wondering 37.A.even if B.as C.unless D.once 38.A.save B.set C.spare D.select 39.A.heavily B.quickly C.totally D.slowly 40.A.awful B.careful C.useful D.helpful 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下列短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Dujiangyan is the oldest man-made water system in the world, and a wonder in the development of Chinese agriculture. 41. (build) over 2,200 years ago in what is now Sichuan Province in Southwest China, this amazing engineering 42. (achieve) is still used today. In ancient times, the region where Dujiangyan now stands 43. (suffer) from regular floods from the Minjiang River. 44. (help) the victims of the flooding, Li Bing, 45. region governor, together with his son, decided to find a solution. Li designed a series of channels built at different levels along Mount Yulei that would take away the flood waters while leaving the river flowing naturally. 46. (good) still, the extra water could be directed to the dry Chengdu Plain, making 47. suitable for farming. Once the system 48. (finish), no more floods happened and the people were able to live 49. (peaceful). Today, Dujiangyan is admired by scientists from around the world because of one feature. Unlike modern dams, 50. the water is blocked with a huge wall, Dujiangyan still lets water flow through the Minjiang River naturally, making the ecosystem (生态系统) and fish populations exist in peace. 第三部分写作(共两节,满分35分) 第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 When Molly’s father was about to work, his daughter Molly, aged 8, hand him a bag. The father was in hurry so he didn’t know what was inside. While having lunch, he took out the contents: a plastic dinosaur, a tiny sea shell and three small stone. The busy father smiled, finished eating, and sweeping the desk clean into the dustbin include Molly’s junk. This evening, Molly wanted her bag back because she had not made a note into it. I love you, Daddy. The father went to his office hurried, carrying the junk home. He asked Molly to tell her about the junk. It was turned out that everything in the bag had a story. To Molly they were not junk and treasures! 第二节书面表达(满分25分) 目前青少年压力过大,为排解压力一些青少年染上了一些恶习,如吸烟,饮酒等,请你以学生会的名义参照以下提示用英语写一封倡议书,呼吁中学生要“养成好习惯,健康过生活”。写作要点如下: 1. 青少年中存在的恶习以及它们的危害。 2. 好习惯的重要性和必要性。 3. 呼吁你校学生养成好习惯,过健康生活。 注意:1. 词数100-120。 2. 开头已给你写好不计入总数。 3. 适当增加细节,使文章内容充实,连贯。 Dear students, In the present world, we teenagers are living under great pressure. ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ 参考答案 1.B2.C3.B 【解析】 试题分析:本文讲述的是动植物之间的多种不同的交流方法。 1.B 推理题。根据第一段3,4行First a willow tree attacked in the woods by caterpillars (毛虫) changed the chemistry of its leaves and made them taste so terrible that they got tired of the leaves and stopped eating them.说明毛毛虫不喜欢吃这样的树叶,故B正确。 2.C 细节题。根据第一段3,4行by caterpillars (毛虫) changed the chemistry of its leaves说明是靠改变树叶的味道来保护自己的,故C项正确。 3.B 细节题。根据第一段最后2行the tree sent out a special smell---a signal (信号) causing its neighbors to change the chemistry of their own leaves and make them less tasty.说明树木是靠发出气味让它的周围别的树知道这个信息,所以B正确。 考点:考查科普类短文 点评:本文属于科普类短文,此类文章的最大的障碍是词汇以及考生对阅读内容的不熟悉,需要考生在阅读的时候有足够的耐心。要养成在上下文串联中猜测词义的能力,根据上下文中出现的同义词,近义词,反义词,以及词义的解释来理解生词。同时要抓住文章的中心,不要受其他信息的影响。要根据题目及选项以及文章的上下文串联合理的判断推理。 4. A 5. C 6. B 7. C 8.C 9.D 10.A 11.C 【解析】 作者在本文中主要介绍了网络上很流行的歌曲"Xi Dada" and "Peng Mama"自己这首歌曲的创作者Song Zhigang以及他的创作团队。 8.C 词意猜测题。根据横线后半句......which has been viewed over 40 million times and stirred hot discussion.这首歌曲悲哀观看了4千万次并引起了热烈的讨论。说明这首歌曲很受欢迎,也就是说which所指代的hit指很受欢迎的事物。故C正确。 9.D 推理判断题。根据第二段最后一句Many netizens said it's sweet to listen to the song while seeing such photos, and some believe that the couple sets a good example for China's young couples.说明网民们说听到这首歌很甜蜜,并认为习近平和彭丽媛是模仿夫妻,给中国的年轻夫妻树立了很好的榜样。故D正确。 10.A 写作意图题。作者在本文中主要介绍了网络上很流行的歌曲"Xi Dada" and "Peng Mama"自己这首歌曲的创作者Song Zhigang以及他的创作团队。没有提到这首歌对年轻人的影响,也没有说明真爱的重要性。故A正确。 11. C 推理判断题。作者在本文中主要介绍了网络上很流行的歌曲"Xi Dada" and "Peng Mama"自己这首歌曲的创作者Song Zhigang以及他的创作团队。属于娱乐相关的内容,所以最可能出现在报纸的娱乐版块,和政治、健康和经济无关。故C正确。 考点:考查新闻报道类阅读 12.C 13.D 14.B 15.A 【解析】 12.细节理解题根据第二段第二句In the 20th century,first it was the movies,then radio,then television that seemed to end the written world.在20世纪,先是电影,然后是收音机,再然后是电视机,似乎都会给书写领域带来灭顶之灾。主要讲的是阅读面临的挑战。 13.细节理解题根据第三段最后一句an e-book can provide readers with an unlimited number of links: to texts,pictures,and videos.电子书籍可以为读者提供到文本,图片和视频的无数链接。可知,电子书可以提供给我们多变的内容,文本、图片、视频等。故选D。A 本身错误,应该是unlimited,BC没提到。 14.判断推理题根据倒数第二段第一句On the other hand,there is the danger of trivialization(碎片化).第四句We should fear the fragmentation(碎片)of reading.关键词danger, fear,可推出,作者对single-sentence-long novels这一现象是非常担忧的。 15.主旨大意题文章主要讲述了科技的发展给阅读带来的利弊,机遇和挑战。 16.G 17.E 18.D 19.A 20.B 【解析】 【分析】 本文讲述了关于帮助减肥的一些建议和方法。 16.G 前一句讲“你曾经为减去几磅而兴奋吗?”,后一句讲“帮助你控制体重”,所以G项“如果是这样,你必须找到一种方法把兴奋转换成决心”承接上下文。从前一句和G项中都有excite也可以推断出来。 17.E 根据后文Do I have to...?的问题可知,这些问题是对自己的提问,表示是否了解自己,而E项Being well informed will help you choose the best diet for you.就是对这些问题的总括,意思为“很好地了解自己有利于找一个适合自己减肥的方法”,故选E。 18.D 根据后文Don’t burden ...可知,不要让自己局限于不现实的期望中,要有现实性的目标,而D项Losing one to two pounds a week is a realistic goal.很好地阐明了这一点,故选D。 19.A 根据后文To keep your weight, ...可知,要保持体重就要做到摄入的热量和燃烧的热量的平衡,而A项Stay balanced就是对此的总述,故选A。 20.B 根据前一句Weighing daily won’t show you the big picture.可知,不用天天称体重,故B项“一周一次就好”紧接上文,故选B。 考点:考查说明文阅读 21.B 22.A 23.D 24.C 25.D 26.B 27.A 28.C 29.D 30.A 31.A 32.C 33.D 34.B 35.A 36.C 37.B 38.C 39.A 40.D 【解析】本文为记叙文。文章记叙了威廉先生买香蕉的经历,同时也描述了自己的一些思考。 21.考查形容词辨析。A. burning炽热的;B. freezing极冷的;C. frozen冰冻的;D. bitten被咬的。此处应指“外面非常的冷”。故选B。 22.考查名词辨析。A. blocks街区;B. cities城市;C. towns乡镇;D. parks公园。句意:他常常在几个街区之外的一家商店里买东西。故选A。 23.考查名词辨析。A. mess乱糟糟;B. sense意识;C. moment时刻;D. hurry匆忙。句意:他今天急着回家。 24.考查动词辨析。A. assessed评估;B. appointed任命;C. approached走近;D. applauded鼓掌。句意:很快,他走近了那位老太太。故选C。 25.考查动词辨析。A. buy买;B. fit适合;C. get得到;D. match匹配,使等同于。句意:那个价格,我没法卖。故选D。 26.考查形容词辨析。 A. common普通的;B. usual通常的;C. normal正常的;D. general一般的。句意:摇着头,他上车去了那家常去的商店。故选B。 27.考查名词辨析。A. bunch束,串;B. pile堆;C. cup杯;D. band带,伙。此处指“一串香蕉”。故选A。 28.考查形容词辨析。A. modest谦虚的;B. honest诚实的;C. loyal忠诚的;D. considerate体贴的。此处指“作为忠诚的顾客(老顾客)”。故选C。 29.考查形容词辨析。A. understandable可理解的;B. focused集中的;C. reasonable合理的;D. fixed固定的。句意:我们的价格是固定的,我们不还价。故选D。 30.考查形容词辨析。 A. bad糟糕的;B. well健康的;C. good好的;D. scary害怕的。句意:威廉先生对那种傲慢的态度感觉有点不爽,于是把香蕉放回去了。故选A。 31.考查动词辨析。 A. offered(主动)提供;B. supplied提供;C. provided提供;D. reported报告。句意:威廉先生回到那位可怜的老太太那里,主动给了她20美元买了2公斤香蕉。故选A。 32.考查动词辨析。A. spend花费;B.deal处理;C. cover支付;D. charge负责,索价。句意:后来了解到,她不得不卖掉了她丈夫的水果店以支付他的药费,不得不靠卖这些香蕉生存。故选C。 33.考查动词辨析。A. attracted吸引;B. drove驱使;C. removed移除;D. recommended推荐。句意:他很受启发并推荐很多同事去买那位老太太的水果。故选D。 34.考查名词辨析。A. permission允许;B. supply供给;C. invitation邀请;D. demand要求。句意:因为有威廉先生和其他热心顾客的供给,她的生活变得好多了。故选B。 35.考查动词辨析。A. choose选择;B. intend打算;C. risk冒险;D. demand要求。句意:太多的时候,我们选择去大商场或大型零售商店去购物。故选A。 36.考查动词辨析。A. dealing处理;B. paying支付;C. bargaining还价;D. wondering想知道。句意:我们总是不还价地支付固定的价格。故选C。 37.考查连词辨析。A. even if尽管;B. as因为;C. unless除非;D. once曾经。句意:那也没关系,因为我们有自己的选择。故选B。 38.考查动词辨析。A. save节约;B. set设置;C. spare抽出;D. select选择。句意:然而,我们需要抽出一点时间,想一想……故选C。 39.考查副词辨析。A. heavily猛烈地;B. quickly快速地;C. totally完全地;D. slowly慢慢地。根据语境,此处指“跟那些街头小贩狠狠地讨价还价”。故选A。 40.考查形容词辨析。A. awful可怕的;B. careful细心的;C. useful有用的;D. helpful有帮助的。根据语境可知,此处指“要对那些辛苦生活人们有帮助和支持”。故选D。 41.Built 42.Achievement 43.suffered 44.To help 45.the 46.Better 47.it 48.was finished 49.peacefully 50.where 本文是一篇说明文,介绍了中国古代水利工程都江堰的历史、作用等。 41.考查非谓语动词。本句中已经存在谓语动词is used,且句中没有连词,故空处应用非谓语形式,因build与句子的主语是逻辑上的动宾关系,因此用动词-ed形式作状语。故填Built。 42.考查名词。该空在句中作主语,故需要其名词形式,且根据空后的is可知,应用单数形式。故填Achievement。 43.考查时态。句意:在古代,都江堰现在所在的地区经常遭受岷江发洪水。根据In ancient times可知,此处用一般过去时,因此填suffered。 44.考查非谓语动词。本句中已经存在谓语动词decided且句中没有连词,故本空只能做非谓语,且由语境可知,李冰父子决定找出解决问题的方法,其目的是帮助水灾的受害者,因此用不定式作目的状语。故填To help。 45.考查冠词。此处指上文中的李冰,表特指,因此用定冠词the。 46.考查形容词的比较级。上文谈到李冰设计的不同层次的导流渠可以使洪水流走,下文又提到多余的水又能引入干旱的成都平原,故二者之间是递进关系,故用比较级,better still表示“更好的是”。故填Better。 47.考查代词。此处指上文中的the dry Chengdu Plan,故填it。 48.考查时态和语态。根据空前的Once和空后的happened和were可知,此处用一般过去时,且finish与从句主语the system是被动关系,因此填was finished。 49.考查副词。句意:洪水不再发生,人们得以平静地生活。分析句子结构可知,本空修饰动词live,因此用其副词形式peacefully。 50.考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,修饰先行词modern dams,从句中缺少地点状语,因此用where引导。故填where。 试题分析:Molly 错把她自己的包给了父亲,在父亲看来是垃圾的东西在女儿眼里却是财富。 【小题1】hand→handed考查时态。此文是用过去时态描述的,故此句是用过去式,改为handed。 【小题2】in后加a考查固定词组。in a hurry匆忙的。 【小题3】stone→stones 考查名词。前面有数词three,故此处应用复数,故改为stones。 【小题4】sweeping→swept 考查时态。根据and连接的前后一致原则,此处改为swept。 【小题5】include→including 考查非谓语动词。此处应用非谓语动词作后置定语,根据与逻辑主语dustbin是主动关系,故应用including。 【小题6】This→That 考查代词。表示那天晚上,不是这天晚上,故改为That。 【小题7】hurried→hurriedly考查副词。副词修饰动词作状语,故改为hurriedly。 【小题8】her→him考查代词。此处是指她的父亲,故用him。 【小题9】was去掉考查语态。此处是主动语态,故去掉was。 【小题10】and→but 考查连词。句意:对于Molly来说,它们不是垃圾而是珍宝。not...but...不是……而是……,前后词之间是转折关系,故用but。 【名师点睛】 短文改错口诀 名词数、动词形。 形副互混辩分明。 介词多用错与少, 连词转折与平行, 冠词错误常出现, 代词前后易错乱。 逻辑错误偶尔有, 认真阅读别遗漏。 考点:考查短文改错 Dear students, In the present world, we teenagers are living under great pressure. As a result, in order to relieve the stress, some of us have developed bad habits, such as smoking and drinking, which are not only bad for our health but also can do harm to our society. Besides, some students prefer junk food, causing weight problem(obesity). What’s worse, some are even addicted to the net at the cost of their studies and future. Facing such serious situations, we’ll have to get rid of bad habits and form good ones, which is necessary and urgent. As we know, doing sports, reading , living positively are all good habits and only by forming good habits can we be happy and make achievements. It is well-known that it is good habits that lead many people to succeed. Dear follow students, let’s take action right now and keep physically and mentally healthy and form good habits . I believe they will benefit us all our lives! 【解析】 试题分析:本篇书面表达属于倡议类写作,根据提示信息和题目要求来展开。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确有哪些要点。2、提纲是文章的总体框架,要在提纲的范围内进行分析、构思和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态。写作书信时一定要注意文章结构和层次,提出建议时要具有说服力,对于一些常用的动词,要注意其他形式以更为简练的表达自己的观点,要灵活运用各种短语和从句来丰富文章的内容。 【亮点说明】本文结构紧凑,层次分明,而且使用了多种句式和结构。比如As a result, in order to relieve the stress, some of us have developed bad habits, such as smoking and drinking, which are not only bad for our health but also can do harm to our society是原因状语从句和which引导的非限定性定语从句。Facing such serious situations, we’ll have to get rid of bad habits and form good ones, which is necessary and urgent是现在分词短语作原因状语。As we know, doing sports, reading , living positively are all good habits and only by forming good habits can we be happy and make achievements是only加状语结构的倒装句。It is well-known that it is good habits that lead many people to succeed是it引导的主语性从句。此外,文章还使用了大量短语living under great pressure,do harm to our society,are addicted to,get rid of bad habits,keep physically and mentally healthy等。插入语As a result,Besides,What’s worse,As we know的使用使文章内容更具有层次感,也使语言更加连贯。 考点:考查倡议类作文 PAGE - 2 -

  • ID:4-5963232 山西省晋中市祁县第二中学2018-2019高二下学期期末英语试卷

    高中英语/期末专区/高二下学期


    2018-2019年度高二期末考试卷
    英 语
    第一部分阅读理解
    第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。
    A
    Can trees talk Yes, but not in words. Scientists have reason to believe that trees do communicate (交际) with each other. Not long ago, researchers learned some surprising things. First a willow tree attacked in the woods by caterpillars (毛虫) changed the chemistry of its leaves and made them taste so terrible that they got tired of the leaves and stopped eating them. Then even more astonishing, the tree sent out a special smell---a signal (信号) causing its neighbors to change the chemistry of their own leaves and make them less tasty.
    Communication, of course, doesn’t need to be in words. We can talk to each other by smiling, raising our shoulders and moving our hands. We know that birds and animals use a whole vocabulary of songs, sounds, and movements. Bees dance their signals, flying in certain patterns that tell other bees where to find nectar (花蜜) for honey. So why shouldn’t trees have ways of sending message
    ================================================
    压缩包内容:
    山西省晋中市祁县第二中学2018-2019高二下学期期末英语试卷 (无音频听力与文字材料).doc

  • ID:4-5963230 吉林省白城市第一中学2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题(无音频及文字材料)

    高中英语/月考专区/高二下学期

    第一节(共15小题;每小题2分,满30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Head to one of these festivals and you’ll find critically praised bands, first-rate literature and peaceful settings for enjoying fresh juice as the sun goes down. Primavera Sound, Barcelona, Spain May 31-June 4 Primavera has become the go-to festival for those who love good tunes, but can’t bear the thought of a weekend’s camping. Bands play at the Parc del Forum, with party goers either staying in hotels or rented apartments. This year’s artists include Wild Beasts, Broken Social Scene and Japandroids. Melt, Grafenhainichen, Germany July 14-16 Melt’s reputation as Europe’s biggest party festival has been assured for years. Techno and house DJs provide lots of entertainment, fitting perfectly with the attractive setting in an industrial museum between Leipzig and Berlin. Bigger names are included, too, such as the talented Warpaint and the sleepy beats of Bonobo. Roskilde, Denmark June 24-July 1 One of Europe’s biggest festivals, Roskilde is centuries-long in music history. Big acts like Foo Fighters and The Weekend provide the main draw. It’s in the outer fields where things get interesting, with street art in Graffiti City and the Ghettoblaster for some hardcore party action. Port Eliot, Cornwall, UK July 27-30 Set in the grounds of a beautiful stately home in St Germans, Cornwall, Port Eliot is unlike any other festivals. Festival goers can explore the rooms of the attractive house, go wild swimming in the river and take part in workshops on everything from cheese-making to food-searching. Or they can simply spend time listening to the best alternative music out there. This is a relaxing festival for modern life. 21. In which country can people see Wild Beasts on June 2? A. Spain. B. Germany. C. Denmark. D. The UK. 22. Which festival has a history of over 100 years according to the text? A. Primavera Sound. B. Melt. C. Roskilde. D. Port Eliot. 23. What is special about Port Eliot? A. It gives party goers chances to play music. B. It provides rooms for party goers to live in. C. It provides party goers with hands-on experiences. D. Its host city is located between the river and the sea. B All too often, when the children are diagnosed with a disability or serious illness, their world is filled with appointments and disappointments. They might face lengthy hospital stays and painful treatments, not to mention missed opportunities to be a kid. Madison Steiner—nicknamed “Peach”— is making a difference in these children’s lives by giving them the gift of recognizing their individuality that shines through their health conditions. In 2011, she decided to put her caring on canvas(帆布)— but instead of turning to a traditional art medium, she started painting custom sneakers for children living with serious health conditions. As her giving gained strength, Steiner founded a nonprofit organization, Peach’s Neet Feet, based in her home state of New Mexico. Today, with the help of dozens of artists across the US, Peach’s Neet Feet provides 50 pairs of shoes to children each month. Each pair is customized(定制) for a specific child’s interests and courageous fight. The organization coordinates (协调) donations with more than 20 hospitals and other nonprofit ones nationwide. Since 2011, Peach’s Neet Feet has donated more than 3, 000 pairs of shoes and helped 4,000 families with other services, including care packages for children (with toys and art supplies), necessities for families facing lengthy hospital stays, “Peach Parties” and other events to raise funds and community awareness, and a support network for children and families. In 2012, Steiner’s work was honored as the winner of the Random Acts of Kindness Foundation’s Extreme Kindness Challenge, which gave Peach’s Neet Feet the opportunity to work with Storytellers for Good to produce a video about the shoes’ impact. Steiner was a guest speaker at the Chopra Foundation Sages and Scientists Symposium 2013, and Peach’s Neet Feet received the Sheckler Foundation’s “Be The Change” award in May 2014. In September 2014, she spoke at the 5th annual TED&ABQ conference in Albuquerque, N.M. 24. Which of the following words can best describe Peach according to the text? A. Creative and helpful. B. Confident and straightforward. C. Considerate and modest. D. Easy-going and productive. 25.What is special about the shoes offered by Steiner? A. They can cure the kids of the cancer. B. They can be transformed into a toy. C. They are rare and valuable for collectors. D. They are made to suit special tastes and needs. 26.What does Peach’s Neet Feet provide for the people besides the art shoes? A. Help in the form of check. B. Medical care for patients. C. Company in hospital. D. A support network for sick kids. 27.What does the last paragraph mainly talk about? A. Steiner’s ambition. B. Steiner’s achievements. C. Steiner’s passion to the charity. D. The activities held by “Peach Parties”. C “If you take care of the birds, you take care of most of the big environmental problems in the world.” That’s what Thomas Lovejoy, a well-known biologist, says. He helped introduce the term “biological diversity” to the world. And he long ago predicted that by early in the 21st century, the Earth would start losing a surprising number of species—a prediction, unfortunately, that is turning out to be spot-on. We were taken with what Lovejoy said about birds and decided to use it as a launch pad(跳板) for marking 2018 as the Year of the Bird by National Geographic. Hopefully, this will help raise people’s awareness of this problem. In this 12-month multiplatform exploration, we’ll examine how our changing environment is leading to great losses among bird species around the globe. And just as important, we’ll record what we can do about it. At National Geographic we’ve been looking at the planet’s health from a bird’s-eye view for a long time. This magazine has featured birds on its cover more often than it has featured other popular creatures — at least 30 times, 13 times compared with apes. And the National Geographic Society has awarded hundreds of funds(资金) for the scientific study of birds. In 2018, we’ll take our coverage of topics affecting birds to a new level. In this issue(期) we launch a year of storytelling with “Why Birds Matter”, an essay by best-selling author Jonathan Franzen. It’s paired with remarkable photographs of birds created by National Geographic photographer Joel Sartore. Why is National Geographic focusing so much attention on birds? That’s just another way of asking, as Franzen does. Why do birds matter? Among his fluent answers: “They are our last, best connection to a natural world that is otherwise moving gradually away from us.” 28. What does the underlined word “spot-on” in Paragraph 2 mean? A. Successful. B. True. C. Absurd. D. Uncertain. 29. Why is the year 2018 called the Year of Birds? A. To introduce a wide diversity of birds. B. To show concern over birds’ disappearance. C. To draw public attention to decreasing bird species. D. To examine the environmental influences on birds. 30. What can we know about National Geographic? A. It focuses more on birds than other creatures. B. It offers sums of money to research on birds. C. It’s the last connection between man and nature. D. It’s popular with famous biologists and authors. 31. What is the best title for the text? A. This Is Why Birds Are Key to Conservation B. Birds Play a Key Role in the Natural World C. Biologists Devote Themselves to Bird Protection D. It Is High Time to Take Care of the Big Problems D Water, or rather the lack of it, is one of the most pressing issues of our times. Given that agriculture is the largest single user of freshwater, providing farmers with new conservation techniques would go a long way. It turns out that a “miracle” power called Solid Rain has been helping farmers do exactly that for over a decade! Farmers can simply mix the power in the soil, plant the crops as he or she normally would, and add water. Solid Rain absorb the liquid and keep it under the plant, creating an underground water “lake” for the plant’s roots to draw upon as needed. As a result, farmers do not have to water crops as often. A season-long study showed that farmers using the power were able to increase their crop output by an average of 300 percent. Solid Rain also received the 2013 “Ecology and Environment Award” from Mexico’s Foundation. So why isn’t Solid Rain a household name? First of all, though the product has been around for over a decade, the company did a poor job at marketing it and instead relied on farmers to help spread the word. Also, Solid Rain was not approved for sale in the United States until a few years ago. As a result, many US farmers have either not heard of it or haven’t yet felt the need for a water-saving product. The reason for the slower than expected demand could also be due to the fact that not all experts are sold on the idea. They say that there is no scientific proof that Solid Rain stores water or that it remains in the ground for up to a decade. The company says while Solid Rain began as a way to aid drought-stricken farmers, it can be used even when water is not a concern. Their new goal is to “save water for future generations, one drop at a time.” 32. What can we infer about Solid Rain? A. It can absorb and store water. B. It is similar to ice in appearance. C. It should be placed on the soil. D. It can turn into water when needed. 33. How did the company advertise Solid Rain? A. Through TV advertisement. B. By doing experiments in public. C. By giving away free Solid Rain. D. Through the user’s recommendation. 34. Why can’t Solid Rain be widely used in the USA? A. Its production is so small. B. The government still forbids its use now. C. Some experts doubt its effect. D. Farmers don’t believe its effect. 35. What does the company plan to do next according to the text? A. Use Solid Rain to change the climate. B. Apply Solid Rain in daily life to save water. C. Develop other products similar to Solid Rain. D. Begin using Solid Rain to help drought-stricken farmers. 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The Struggles of the Highly Intelligent People Most people regard highly intelligent people as super humans. Yet, the reality is quite different. 36 . If you’re a highly intelligent person, these struggles and the lack of understanding from peers can leave you feeling lonely. In order to help you feel acknowledged and understand, here are some of your most common struggles. ● 37 . It can be quite a challenge for you to be involved in small talk about ordinary things. This is because your brain is full of great ideas. Topics that interest you likely include science, art, philosophy, and those are rarely found in small talk. ● Your job can easily bore you. The need for your brain to be constantly challenged with new greater ideas and projects can turn your once exciting job into ordinary and boring one, as you exhaust all ways to be creative with it. 38 . ● You sometimes have action numbness(麻木). It’s hard to be a thinker in a world that appreciates action more than great ideas. 39 , you may at times be missing the action urge. Unfortunately, people tend to mistake this quality as laziness which leaves you feeling under-appreciated. ● It’s hard for you to fall in love. 40 . Since you’re much more cautious, analytical and independent, you tend to get mistaken for cold and high maintenance. However difficult your daily struggles may seem, you don’t need to let them prevent you from growing. Go your own way! A. Small talk exhausts you B. Small talk is of no benefit to you C. As you’re too consumed with different ideas D. They can also meet with numbers of difficulties E. Finally, your quest(追求) for love is slightly more demanding F. And your boss isn’t so sympathetic but just wants the job done G. They struggle with issues somewhat different than those of the rest of the world 第三部分:英语知识运用(共三节,满分55分) 第1节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 For one hour twice a week, I sat patiently and watched my son having his karate(空手道) lessons. I started to see the 41 effects of karate on him. What I didn’t know was that it would 42 me, too. One evening, I sat 43 my son having karate lessons as usual. At the moment, karate seemed like such a beautiful art. I thought I might 44 to do this. Two weeks later, I 45 stepped into the martial arts world at the age of thirty-six. I knew 46 nothing about martial arts. The first class was the hardest. I 47 through the first class feeling awkward and silly. I left feeling 48 and talentless, as if keeping any balance was far out of my 49 . I was fairly 50 that I would never go back again, in spite of having 51 the tuition of the first month. However, I 52 to the next class, not because I wanted to, 53 because I wanted to be a good 54 to my son. I am so glad that I did it. In the years since those first awkward, hesitant 55 onto the training mat(垫子), I’ve learned a lot of important 56 . I learned that I don’t have to be 57 in everything; I learned that even though something doesn’t come easily, it doesn’t mean it isn’t worth learning; I learned that having 58 with myself is far more important, and far more difficult than having patience with 59 . Two months before my fortieth birthday, I 60 a physical and mental test and stepped out with a black belt. 41. A. similar B. positive C. equal D. opposite 42. A. control B. protect C. change D. disturb 43. A. inspecting B. witnessing C. watching D. noticing 44. A. want B. decide C. promise D. dislike 45. A. secretly B. fearfully C. hopefully D. hesitantly 46. A. absolutely B. gradually C. correctly D. eventually 47. A. looked B. struggled C. ran D. wandered 48. A. relaxed B. encouraged C. embarrassed D. shocked 49. A. toleration B. direction C. touch D. reach 50. A. unsure B. serious C. doubtful D. certain 51. A. spent B. paid C. purchased D. charged 52. A. turned B. returned C. referred D. objected 53. A. but B. so C. and D. or 54. A. example B. partner C. teacher D. character 55. A. rules B. plans C. steps D. falls 56. A. skills B. karate C. lessons D. knowledge 57. A. free B. different C. polite D. perfect 58. A. kindness B. determination C. patience D. confidence 59. A. anyone B. others C. everyone D. each other 60. A. went through B. came up with C. held on to D. kept away from 第Ⅱ卷(非选择题 共60分) 第二节:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分) 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式(不超过3个单词)。 Many teachers believe that the responsibilities for learning lie with the students. If a long reading assignment is given, instructors expect students to be familiar with information in the reading even if they do not discuss 61.______ in class or take an exam. The ideal student is considered to be one who 62.______(motivate) to learn for the sake of learning, not the one interested only in 63.______ (get)high grades. Sometimes homework is returned 64. ______ brief written comments but without a grade. Even if a grade is not given, the student is responsible for learning the material 65.______(assign). When research is assigned, the professor expects the students to take it 66.______ ( active) and to complete it with minimum guidance. The students responsibility is 67. ______they find books, magazines, and articles in the library. Professors don't have the time to explain 68. ______a university library works; they expect students, especially graduate students, to be able to exhaust the reference origins in the library. Professors will help students who need helps but prefer 69.______ their students should not be too dependent on them. In the United States, professors have many other duties besides teaching, such as research work, 70. ______ the time that a professor can spend with a student outside of class is limited. If a student has problems with classroom work, the student should either approach a professor during office hours or make an appointment. 第三节:单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分) (温馨提示:必须使用选修八1至2单元词汇表单词的正确形式作答) 71.Most _________(申请者) know that they have very little chance of getting a visa to California. 72.He m_________ asked us our names. 73.1000 head of c_________ died of the disease in one month, including cows and bulls. 74.The large series of projects he _________(承担) went very smoothly. 75.I’ll buy the car if the price is r_________. 76.There is no room for more _________(行李). You can put your travelling bag here. 77.She was always overprotective of her son, _________(禁止)him from leaving the house without her permission. 78.Nobody knows who will be e_________ as chairman of this country. 79.It o_________ to me to phone them about the emergency. 80.Old people are usually more _________(保守的) than young people. 四部分:写作(共两节,满分35分) 第一节:短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) 假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线\划掉。 修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 When I was young, I was terribly poor in the Chinese. Be afraid of expressing me was one of the reasons why I rarely did well in school. Once I failed in a mid-term exam. When I got the papers, I realized things could have been better if I listened to the teacher much more attentive. So I turned to my teacher for helps and he told me, “Where there is a will, there is a way. If you are devoted to learn Chinese, you’ll make it.” I couldn’t agree much. From then on, I began to work harder. Out of my expectation, I made great progress soon. Today, Chinese is which my strength lies. And I’m grateful for my Chinese teacher. 第二节:书面表达(满分25分) 假定你是李华,你校要举办一次汉服(Hanfu)表演,请你写封邮件邀请在你市做交换生的英国好友Peter观看演出。内容包括: 1. 发出邀请; 2. 演出的时间和地点; 3. 建议他上网搜索,简要了解汉服。 注意: 1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Peter, _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 高二英语参考答案 一.听力(30分) 1-5 CABCA 6-10 ABCBA 11-15 BBBCA 16-20 CACAB 二. 阅读理解(40分) 21-23 ACC 24-27 ADDB 28-31 BCAA 32-35 ADCB 36-40 GAFCE 三.完形填空(30分) 41-45 BCCAD 46-50 ABCDD 51-55 BBAAC 56-60 CDCBA 四.语法填空(10分)? 61.it 62.is motivated 63. getting 64.with 65.assigned 66.actively 67.that 68.how 69.that 70.so 五.单词拼写(10分) 71. applicants 72.merely 73. cattle 74. undertook? 75.reasonable 76.luggage/baggage 77.forbidding 78. elected 79. occurred 80. conservative 六.短文改错(10分) 81. 去掉Chinese前的the 82. Be---Being 83. Me-- myself 84. listened前加had 85. attentive---attentively 86. helps---help 87. learn---learning 88. much---more 89. which---where 80. for---to 七.书面表达(20分) Dear Peter, Have you adapted to the new environment in our city? I'm writing to invite you to enjoy a show which will be hosted by our school. And the detailed information is as follows. In order to enrich our school life and promote Chinese traditional culture, a Hanfu performance will be held in the hall of our school on 25th September. It will be a great show played by many students dressed in Hanfu. It will be certainly a visual feast. It's a good idea for you to surf the Internet for the introductions of the Hanfu, especially those in the Tang Dynasty. It will help you appreciate the show. Are you available on that day? I'm sure you will have a good time. Yours, Li Hua PAGE 2